Ergenekon Sürecinin hayırlı Bir tarafı da Oldu

Ergenekon Sürecinin hayırlı Bir tarafı da Oldu

Atatürk'ü unutmuştuk. Çok şükür bu süreç bunları hatırlattı"

GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ: ERGENEKON SÜRECİNİN HAYIRLI TARAFI DA OLDU
 

ODATV davası kapsamında 15.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve tutuksuz yargılaması süren gazeteci Müyesser Yıldız, Silivri-Ergenekon sürecinin hayırlı bir tarafının da olduğunu söyledi. Yıldız, "Örgütsüz bir toplumduk, hakkımızı aramıyorduk, hesap sormasını bilmiyorduk, Atatürk'ü unutmuştuk. Çok şükür bu süreç bunları hatırlattı" dedi. 
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi'nin Maden Mühendisleri Odası'nda düzenlediği, 'Milli Egemenlik ve Medya' konulu söyleşiye katılan Gazeteci Müyesser Yıldız, Türkiye'nin dönüştürüldüğünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarının yıkılmak istendiğini savundu. Medyanın da bu sürece alet olduğuna işaret eden Yıldız, "Bu operasyonu yapanlar medyayı teslim aldılar" dedi. 
 
Bu sürecin hayırlı bir tarafının da olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Silivri-Ergenekon sürecinde hiç birbirini tanımayan insanlardan kocaman bir aile çıktı. Örgütsüz bir toplumduk, hakkımızı aramıyorduk, hesap sormasını bilmiyorduk, Atatürk'ü unutmuştuk. Çok şükür bu süreç bunları hatırlattı. İkinci hayırlı tarafı ise biz, 'Türk Silahlı Kuvvetleri var nasıl olsa, bize bir şey olmaz' diyerek yan gelip yattık. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvendik. Meğerse Türk Silahlı Kuvvetleri de NATO'ya güvenmiş. Hep beraber çuvalladık. Hepimiz kendimizi cezaevinde bulduk." 
 
Silivri'de yatanların çok ağır hapis cezalarıyla cezalandırılacağına inandığını söyleyen Yıldız, "O insanları unutmayalım, unutturmayalım. Orası bir beton mezar. Oraya diri diri sapasağlam insanları gömdüler. Bazı şeyleri konuşamıyoruz, çünkü içeridekiler zarar görsün istemiyoruz. İçeridekiler konuşamıyor. Ailelerinin ve çocuklarının can güvenliğinden emin değiller. Bugün şu şartlarda hiç kimse Özel Yetkili Mahkemeler'de adaletin tecelli edeceğini beklemesin. Böyle bir şey yok, kendimizi kandırmayalım" dedi.