ERGENEKON FİRARİSİ MİLLETVEKİLİ SÜNNETÇİ OLDU

ERGENEKON FİRARİSİ MİLLETVEKİLİ SÜNNETÇİ OLDU

Ergenekon davasının firari sanığı eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sünnetçiliğe başladı...

Ergenekon davasının firari sanığı eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sünnetçiliğe başladı.

Habertürk Gazetesi’nden Zülfikar Aydın’ın haberine göre, İngiltere’de önce bir dil okuluna kayıt yaptıran Çömez, daha sonra asıl mesleği olan doktorluğa başladı. Turhan Çömez bir süre önce Quality Life Medical Center adlı klinikte işe girdi.

Quality life Medical Center adlı klinik Londra’da göçmen ve mülteci Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Haringay bölgesinde hizmet veriyor. Genel cerrahi alanında uzmanlığı bulunan Çömez’in işe başlamasının ardından klinik, Türkçe-İngilizce yayın yapan Habernewspaper Gazetesi’ne ilan verdi.

”SÜNNET BİZİM İŞİMİZ”

Turhan Çömez’in hekim önlüğü ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu ilanda “Sünnet Bizim İşimiz”, “Op.Dr. Turhan Çömez Genel Cerrahi Uzmanı sünnet kayıtlarına başlamıştır” ifadesi yer alıyor.

Turhan Çömez’in sünnet için ortalama 300 sterlin (1080 lira) aldığı öğrenildi. Çocuğun yaşı ve sağlık durumuna göre sünnet işlemi için klinik tarafından alınan ücretin değiştiği belirtildi.

Klinik’in ismini vermek istemeyen sahibi “Doktorumuz bizde haftada bir iki gün çalışıyor. Burada Müslüman operatör doktor bulmak zor. Müslüman nüfusun sünnet işlemleri için kendisini hastanemize davet ettik. Normalde zaten üniversite hastanesinde çalışıyor. O da bizi kırmadı. Sağolsun bizimle de çalışıyor” dedi.

İNGİLTERE’DEKİ YAŞAMINI DETAYLARIYLA UĞUR DÜNDAR’A ANLATMIŞTI

Turhan Çömez geçtiğimiz aylarda suskunluğunu bozmuş usta gazeteci Uğur Dündar’a Ergenekon sürecinden bugüne kadar başından geçenleri, İngiltere’de çektiği sıkıntıları detaylarıyla anlatmıştı.

DOSYASI AYRILDI

Yaklaşık 5 yıl süren Ergenekon Davası süresince yakalanmadığı ya da Türkiye’ye dönmediği için ifadesi alınamayan Çömez ile İstanbul Eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’nın dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. İnterpol ise dava süresinde Çömez hakkındaki kırmızı bülten talebini karara bağlamamıştı.

İngiltere’de dil okuluna gittikten sonra oturma izni alarak Londra’da yaşamaya başlayan Çömez, London School of Economisc Üniversitesi’nde Uluslararası Sağlık Politikaları konusunda mastır yaptı. İngiltere’de Tıp diplomasının kabul edilmesi için girdiği sınavlardan başarılı sonuçlar alan Çömez böylelikle bu ülkede doktorluk yapmaya başladı. Turhan Çömez sünnet dışında çalıştığı klinikte genel cerrahi alanında da ameliyatlar yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı