Ergenekon davasında sıcak gelişme!

Ergenekon davasında sıcak gelişme!

Esas hakkında mütalaaya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmayan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, dava kapsamında bir takım taleplerde bulundu.

Dosyadaki bir takım eksiklikler konusunda talepte bulunacağını belirten Pekgüzel, 'TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunun istenilmesini' talep etti

Ergenekon davası verilen 4. aranın ardından saat 16. 15’te başladı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese dosyaya gelen evrakları okudu. Bunun ardından başkan Özese, savcıdan görüşünü sordu. 

“MÜTALAAYA İLİŞKİN BEYANDA BULUNMADI"

Esas hakkında mütalaaya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmayan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, dava kapsamında bir takım taleplerde bulundu. 

TBMM’DEN DARBE RAPORUNU İSTEDİ

Dosyadaki bir takım eksiklikler konusunda talepte bulunacağını belirten Pekgüzel, 'TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunun istenilmesini' talep etti Dava ile Aykut Metin Şükre, Erkan Ayyıldız, Kenan Özay ve Selçuk Özkan hakkında "Silahlı terör örgütüne silah temin etmek" suçundan açılan davanın birleştirildiğini hatırlatan savcı Pekgüzel, sanıklara ve avukatlarına savunma için süre verilmesini talep etti.

“PEKER’İN YENİ İDDİANAMESİ BİRLEŞTİRİLMESİN"

Savcı, Sedat Peker’in aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında “gizli tanık Poyraz’ı tehdit ettiği" gerekçesiyle açılan davanın, Ergenekon davası ile birleştirilmemesi yönünde görüş bildirdi. Dosyanın kapsamlı olduğunu belirten Pekgüzel, yargılamanın makul sürede bitirilmesi ve dosyanın geldiği aşama göz önünde bulundurularak birleştirmenin reddini talep etti.

PAŞALARIN DARBE GÜNLÜKLERİ İFADESİNİ İSTEDİ

Savcı Pekgüzel ayrıca 2009 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Darbe günlükleri’ soruşturması kapsamında ifade veren emekli Orgeneraller İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Aytaç Yalman’ın verdiği ifadelerin bir örneğinin dosyaya eklenilmesini istedi.

YENİ TANIK DİNLENİLMESİN

Bugüne kadar dosya kapsamında 150 açık ve gizli tanığın dinlenildiğini belirten savcı Pekgüzel, “Savunmanın talep ettiği tanıkların dinlenilmesinin dosyaya bir katkı sağlamayacağından reddi talep olunur" dedi.

YAKALAMA KARARLARININ AKİBETİNİ SORDU

Davanın müştekilerine gönderilen tebligatın beklenilmesini isteyen savcı, firari sanıklar Yeditepe Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Bedrettin Dalan, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, eski milletvekili Turhan Çömez ve Saipir Debzledvize hakkında yakalama kararının akibetinin sorulmasını istedi. Savcı Pekgüzel, çeşitli kurumlara yazılan müzekkerrelerin akibetinin sorulmasını istedi. Duruşma avukatların taleplerinin alınması ile devam ediliyor.