ERGENEKON DAVASI SANIĞI ÖLDÜRÜLDÜ

ERGENEKON DAVASI SANIĞI ÖLDÜRÜLDÜ

Ergenekon Davası için üretilmiş bir figüran daha öldürüldü.

Ergenekon Davası'nda, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof kokteyli atmaktan yargılanan Fatih Derdiyok, Esenyurtta içki masasında çıkan küfürlü kavgada silahla vurularak öldürüldü.
Aynı davada yargılanan arkadaşı Murat Aplak ağır yaralandı. Polis, kimliğini tespit ettiği faili yakalamak için çalışma başlattı. AKP iktidarı döneminde yüzlerce Asker,Bilim adamı, gazeteci,siyasetçi ve her kesimden vatandaşın uydurma nedenlerle yıllarca hapislerde yatırıldığı ünlü Ergenekon Davası için üretilmiş bir figüran daha öldürüldü.

İÇKİ MASASI TARTIŞMASI

Alınan bilgiye göre, olay dün geceyarısı meydana geldi. Cumhuriyet Gazetesi'ne 2008 yılında molotof kokteyli attıkları gerekçesiyle Ergenekon Davası'nda yargılanan Fatih Derdiyok, Murat Aplak ve Bora Ballı'nın da aralarında olduğu grup içki masasında tartışmaya başladı. Tartışmanın küfürleşmeye dönüşmesi üzerine kavga çıktı. Bu sırada ateşlenen bir silahtan çıkan mermi, Ergenekon Davası'nda "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçundan 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira adli para cezasına çarptırılan Fatih Derdiyok'a isabet etti. Derdiyok olay yerinde hayatını kaybederken, Murat Aplak ağır yaralandı. Bora Ballı'nın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve olay yerinden kaçtığı iddia edildi. 

ergenekon-sanigi-silahli-catismada-hayatini-kaybetti.jpg

SİYASİ YÖNÜ YOK

Polis, cinayetin siyasi yönünün bulunmadığını tespit etti. Failin kimliği de belirlenerek, yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Ergenekon Davası'nda yaklaşık 4 yıl tutuklu olarak yargılanan Fatih Derdiyok 2011 yılında tahliye edilmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı