ERDOĞNAN'IN DAMADINA CHP ŞOKU

ERDOĞNAN'IN DAMADINA CHP ŞOKU

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş; Berat Albayrak'a kim yada kimler imtiyaz tanımıştır? diye soru.

TBMM BAŞKANI ODAYA ALINMADI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın Esenboğa Havalimanı'nda; Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odada görüşme yaptığı ve bu nedenle TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın odaya alınmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Yarkadaş, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde "Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odaya Berat Albayrak'a kim yada kimler imtiyaz tanımıştır? Bu odayı Berat Albayrak'a tahsis eden görevli yada görevliler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu

SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemi Meclis'e verdiği önergesinde "Bugün çeşitli basın organlarına yansıyan haberlere göre 'AKP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan 'özel oda'da görüşme yaptığı bu nedenle de TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı' ifade edilmiştir" dedi.
CHP'li Yarkadaş'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:
"Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odada Berat Albayrak nasıl görüşme yapabilmiştir?
TBMM Başkanın bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı doğru mudur?
Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odaya Berat Albayrak'a kim yada kimler imtiyaz tanımıştır? Bu odayı Berat Albayrak'a tahsis eden görevli yada görevliler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"