ERDOĞAN'LARIN NİŞAN GECESİ

ERDOĞAN'LARIN NİŞAN GECESİ

Erdoğan dünür için “Pazarlamasını yapacağım” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan bugün Baykar Makina'nın sahibi Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile nişanlanıyor.Cumhuriyet'in haberine göre Nişan töreni Tarabya Köşkü'nde yapılacak. İşte ayrıntılar

GECEYİ TARABYA'DA GEÇİRDİLER

Geceyi Tarabya Köşkünde geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan son hazırlıkları gözden geçirdi. Nişan koşuşturması da başladı. 

Erdoğan dünür için “Pazarlamasını yapacağım” demişti

İKİ AİLE ARASINDA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğle saatlerinde Tarabya Köşkü'nden çıkarak, Kısıklı'daki evine geçti. 

Erdoğan'ın aile üyeleriyle birlikte akşam saatlerinde yeniden Tarabya Köşkü'ne dönmesi ve nişanın iki aile arasında yapılması bekleniyor.

AKP'ye yakın haber siteleri, çiftin düğününün ise Ramazan ayından önce planlandığını yazıyor.

SELÇUK BAYRAKTAR KİM

Selçuk Bayraktar, İTÜ Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Daha sonra ABD’ye giderek University of Pennsylvania’da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı.

 11 yıldır kendi şirketinde çalışan Selçuk Bayraktar, birçok sistemin milli olarak geliştirilmesi projesinde görev aldı.

Taktik İnsansız Hava Aracı olan Bayraktar, geçtiğimiz yıl 17 Aralık’ta Roketsan şirketinin geliştirdiği füzeyi atmış ve hedefini yüzde 100 vurma başarısı göstermişti.

İHA'LARI ÜRETİYOR

Erdoğan’a damat olacak Selçuk Bayraktar’ın ailesinin sahip olduğu ve çok başarılı işlere imza atan Baykar Makina şirketi mini İHA araçları üretiyor. 2007’de TSK envanterine giren Gözcü mini İHA’lar Katar Ordusu’nda 20, TSK’da 164, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ise 20 adet bulunuyor. Bayraktar Ailesi’nin ürettiği 4 adet Malazgirt döner kanatlı İHA ise 2009 yılından beri Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılıyor.  

2014'TE DAMADI İÇİN NE SÖYLEDİ

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim gezileri sırasında Ağustos 2014’de Keşan’da, ileride dünürü olacak  Özdemir Bayraktar'la ilgili şunları söylemişti. 

" İstanbul’da bir kardeşimiz Edirne Keşan’da Türkiye'de üretilen bir insansız hava aracını 24 saat 34 dakika havada kalarak bir rekor kırdı.Adı Bayraktar.Türkiye'de üretiliyolar .Kendi mühendislerimiz,teknisyenlerimiz üretiyor.Baba,evlatlar hep beraber ailece bunu yaptılar.Tankımızı,helikopterimizi,savaş gemilerimizi,piyade tüfeklerimizi,uydularımızı,roketlerimizi artık kendimiz üretiyoruz."  

PAZARLAMACISI OLACAĞIZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Cankurtaran’da, 2015 Mayıs ayında Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış töreninde de, İstanbul’da düzenlenen savunma sanayii fuarından örnekler vererek Bayraktarlar’ın pazarlamacısı olacağını söylemişti. 

Erdoğan, “Fuarda yüzde yüz yerli ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Biz insanın hava aracını şu anda ürettik. Yüzde yüz yerli. Bunu yapan gençler bizim gençlerimiz. Bunu almamak için direne bazı mahfiller var. O da hallolacak. Biz yurt dışında pazarlığını yapmaya da başladık. Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım. Her yerde. Çünkü pazarı oluşturacağız ki onlar teşvik olsun” diye konuşmuştu. 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR: İTÜ mezunu Yüksek Makine Mühendisi Özdemir Bayraktar, uzun yıllar otomotiv endüstrisinde çalıştı. Yedek parça imalatı yaptı. Son 6 yıldır Oğullarıyla birlikte insansız hava araçları için çalışıyor.  

AHMET BAYRAKTAR: Işık Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 33 yaşındaki Ahmet Bayraktar, üç erkek kardeşin en küçüğü. 

HALUK BAYRAKTAR: ODTÜ Endüstri’yi bitiren 37 yaşındaki Haluk Bayraktar, Columbia Üniversitesi’nde masterını tamamladı. Boğaziçi’nde doktora öğrencisi.

SELÇUK BAYRAKTAR: İTÜ Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Selçuk Bayraktar (36), University of Pennsylvania’da insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı