ERDOĞAN'IN YARATTIĞI ADLİYE GERİLİMİ HAD SAFHADA

ERDOĞAN'IN YARATTIĞI ADLİYE GERİLİMİ HAD SAFHADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adliyede Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınıp ardından öldürülmesi olayının hemen ardından avukatları hedef göstermesi ile tırmanan gerilim bu gün adliye açılışlarında had safhaya geldi.

El dedektörüyle üst araması yapılan avukatlarla görevliler arasında kavga sınırına gelen sert tartışmalar yaşandı.

ERDOĞAN DÜN GECE "BAL GİBİ ARANIR" DEMİŞTİ

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliye odasında rehin alındıktan sonra şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatlar aranarak içeri alınmalarına tepki gösteriyor. Görevliler avukatların adliyeye girişine el dedektörüyle yapılan aramadan sonra izin veriyor. Zaman zaman polislerle avukatlar arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

AVUKATLAR XREY CİHAZLARINA VURDULAR

Bu duruma avukatlar X-Ray cihazlarına vurarak ve yuh diyerek tepkilerini gösterdi. Bu olaylar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Adliye dışında ise uzun avukat kuyrukları oluştu. Zaman zaman kuyruk yolun yarısına kadar geldi. Avukatlar ise yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini belirtti.

ERDOĞAN "BAL GİBİ ARANIR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece  Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın  ailesine yaptığı taziye ziyareti çıkışında AKP teşkilatlarınca oraya getirilen kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada avukatlara yönelik ağır ithamlarda bulunmuş şöyle konuşmuştu ; Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmemiz gerekiyor: Bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo, bizlere bir şeyler noktasında tabii ki çok daha dikkatli, çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Onun için de, 'Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz'... Hayır... 'Bal gibi de aranır' diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız. İşte cübbeli dendi, bu şekilde girdiler. Bunlar yıllar öncesinin ne yazık ki şu anda bize faturasıdır. Biz onlar da aranmalıdır dediğimizde, çok bize saygısızlık yapıldı. İşte şu anda gelinen nokta bu.

İŞTE ADLİYELERDE YAŞANANLARDAN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı