ERDOĞAN'IN ÜNİVERSİTE DİPLOMASI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

ERDOĞAN'IN ÜNİVERSİTE DİPLOMASI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

"Sayın Başbakanımız, T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur.

Haber Artı gündeme getirmişti tartışma büyoyor.

Başbakan Erdoğan'ın yıllardır tartışılan "Hangi Üniversiteden mezun Oldu?" sorusu, Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adayalığı söz konusu olduğunda, yine gündeme geldi. Medyada bu güne kadar gündeme getirilen bu soruya Başbakan Erdoğan ayrıntılı bir açıklama getirmedi.

Başbakanlık sitesinde yer alan bilgilerden yola çıkılarak, çeşitli araştırmacıların öne sürdüğü iddialara MHP Milletvekili Yusuf Hallaçoğlu geçtiğimiz günlerde bir yenisini ekledi. Hallaçoğlu, Erdoğan'ın okuduğu üniversitenin 3 yıllık olduğunu iddia ederek, Cumhurbaşkanı Adayı olamayacağını öne sürmüştü. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun iddialarına başbakandan değil ama üniversite rektöründen yanıt geldi

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ SAHİP ÇIKTI

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi üç yıllık, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" diyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na Marmara Üniversitesi'nden yanıt geldi. Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite olduğunu bildirdi.

REKTÖR GÜL'ÜN YAZILI AÇIKLAMASI ŞÖYLE

"Sayın Başbakanımız, T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir. Marmara Üniversitesi kurulmadan önce, Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla, sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir."

240420141938221624602.jpg

HALA YANIT BULUNMAYAN SORULAR

Başbakan Erdoğan'ın, 4 yıllık üniversite mezunu olması konusuna rektör açıklama getirdi ancak, yapılan açıklama zaten başbakanlık sitesinde var olan açıklamadan öteye gitmiyor. Türkiye'nin 12 yıldır başbakanı olan Erdoğan'ın okuduğu Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak," Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu'un da ders gördüğü hocaları veya birlikte okuduğu okul arkadaşları kimler? "şimdiye kadar hiç ortaya çıkmadı. Muhalif kulislerde okuduğu üniversiteye dair yaşamsal anıların ve bu anıların içerisine girmiş olan ortak arkadaş ve hocaların bulunmamasının kuşkuları devam ettireceği yönünde yorumlar yapıyorlar.

SEÇİMDEN ÖNCE OKUL ARKADAŞLARI ORTAYA ÇIKACAK MI?

Kamuoyunun başka bir merakı ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Başbakan Erdoğan'ın bitirdiği üniversiteden okul arkadaşlarının ve nasıl bir öğrenci olduğuna ilkin anılarını anlatan hocalarının ortaya çıkmasını büyük bir merakla bekliyor.

HABER ARTI TÜRK AYLAR ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın Üniversite Mezunu olup olmadığı konusunu genel yayın yönetmenimiz Cuma Hikmet aylar önceden gündeme taşımıştı. Köşesinde bu konuya dair ayrıntıları ve soruları analiz nakleden Hikmet'in bu köşe yazısına hiç bir yalanlama yada düzeltme gönderilmemişti. MHP Milletvekili Hallaçoğlu'nun iddiasına ise başbakanlık makamı yerine Üniversite Rektörünün yanıt vermesi başka bir gariplik olarak yorumlanıyor.

ÜNİVERSİTEDEN ARKADAŞIYIM İDDİASI

Google'de yaptığımız araştırmada  Başbakan Erdoğan'ın üniversiteden arkadaşı olduğunu iddia eden tek bir kişiye ulaştık. Merkezi istanbul'da bulunan Malatyalı Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu. Temmuz 2013 de bir internet sitesinde Erdoğan ile üniversiteden arkadaş olduğunu anlatmış Ancak üniversite yıllarına ilişkin hiç bir ayrıntı vermemiş. Sadece Erdoğan'ın çok güzel top oynadığını ve Fenerbahçe'ye transfer olabileceğini uzun uzun anlatmış. Daha da ilginç bir gelişme ise Başbakan ile Üniversite Arakadaşı olduğunu iddia eden Hosrov Köletavitoğlu, Erdoğan'ın 1915 Ermeni Teşhir'i için yaptığı açıklamaya bir destek mesajı yayınlamış. Bu mesajı çok sayıda gazete de yer almış. Ama Köletavitoğlu bu açıklamasında Başbakan Erdoğan ile Üniversite Arkadaşlığından hiç söz etmemiş.

HABER ARTI TÜRK BÖYLE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Cuma Hikmet'in konuya ilişkin geçen hafta yazdığı makalesini ve aylar önce konuya ilişkin iddiaları buradan okuyabilirsiniz. Son yazısı için tıklayınız.

ilgili-haber-kopru-fontu-043.jpg

ERDOĞAN HANGİ ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ/Mİ  yazısı için;

ilgili-haber-kopru-fontu-043.jpg

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı