ERDOĞAN’IN UÇAN SARAYI GELİYOR

ERDOĞAN’IN UÇAN SARAYI GELİYOR

İşte o uçak…

Modifikasyonu 2,5 yılda tamamlanan TC-TUR uçağı, yarın İstanbul’a iniyor.

Airbus’ın Toulouse’daki imalat hattından 2012’de çıkan uçak, daha sonra kabin modifikasyonu için ABD’de San Antonio’daki Gore Design şirketine gönderilmişti. TC-TUR tescilli A330-200, burada gerekli modifikasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından, geçtiğimiz gün THY tarafından kabulu yapıldı.

Kabul sırasında 1 Temmuz’da başlayan toplam 5 uçuş gerçekleştirildi. Uçağın istenilen performansı sağlaması ve gerekli kontrollerin tamamlanmasının ardından dönüş yolculuğu bugün başlıyor.

SABAH 07.00’DE İNECEK

THY6901 çağrı koduna sahip uçak, Türkiye saati ile 17.23’te kapı kapadı. San Antonio’dan 17.40’ta teker keserek havalandı. 3 pilotun yanı sıra 10 kişilik THY Teknik Ekibi’ni de taşıyan uçak, toplam 13 saat sürmesi planlanan uçuşun ardından 07.00’de İstanbul’a ulaşacak.

TC-TUR Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek. Dışı beyaz olan uçak, burada THY HABOM hangarına alınacak. Gümrükleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından burada boyama işlemleri gerçekleştirilecek.

İŞTE KISACA TR-TUR ‘’FATİH’’

Köşk’e ait ANA uçağından daha lüks olacak.

Toplantı salonu, dinlenme alanları, çalışma ve yatak odası ile 90 first class koltuğu bulunuyor.

Uçakta kriptolu konuşmaya imkan sağlayan iletişim altyapısı var.

Rolls Royce Trent 772B-60 tipi çift motoru bulunuyor.

Füzesavar sistemine sahip.

Ek yakıt tankları ile 15 bin 400 kilometre durmadan uçabilecek. Ankara’dan kalkıp, Güney Pasifik’in ortasındaki Tahiti Adası dışında her yere uçabilecek.

Gövde uzunluğu, 58,8 metre olan uçağın, kanat açıklığı ise 60 metre.

Kaynak:Haber Kaynağı