ERDOĞAN'IN UÇAĞINDAN İTİRAFLAR

ERDOĞAN'IN UÇAĞINDAN İTİRAFLAR

Erdoğan'ın her gezisinde sadece yandaş medyadan gazetecileri yanına alarak çıktığı dillere destan uçağından itiraflar sızmaya başladı. işte Cumhuriyetin dikkat çektiği o haber

17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir "Havuz Medyası" oluşturduğu ve bu medyayı iş adamlar vasıtası ile satın aldığı iddia edilmişti.

HAVUZ MEDYASININ ETKİSİ YOK

Yine iktidara yakın bir gazete olan Yeni Şafak'ın AKP'ye açık desteği ile bilinen yazarı Abdulkadir Selvi 'Havuz medyası'nın etkisizliğinin itiraf edildiği bir konuşmayı da köşesine taşıdı. Birçok gazetenin iktidara açıkça destek olmasına rağmen etkisiz olması bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorulmuş. “28 Şubat sürecindeki medya neydi. Bir Yeni Akit bir de Yeni Şafak gazetesi vardı. Şimdi çok genişlemiş ama gündem oluşturamıyoruz”

"GÜNDEM OLUŞTURAMIYORUZ"

İşte Selvi'nin yazısındaki o bölüm;

Başbakan Davutoğlu'nun New York gezisine iştirak eden Hürriyet yazarı Akif Beki, Tur A-330 uçağında olanları aktardı. Biz de bir gün önce aynı uçakla Moskova'ya gidip dönmüştük. Bu durumda ben de Cumhurbaşkanı'nın uçağından bazı anekdotlar aktarmazsam olmaz. Akif abi bak bizim uçakta başka neler oldu.

BİR YENİ AKİT BİR DE YENİ ŞAFAK VARDI

Akit Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven soru cevap bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “28 Şubat sürecindeki medya neydi. Bir Yeni Akit bir de Yeni Şafak gazetesi vardı. Şimdi çok genişlemiş ama gündem oluşturamıyoruz” dedi.

BEN GELİNCE YENİ ŞAFAK OLDU

Bunun üzerine, ”Yeni Şafak yine burada” dedim. Arseven, ”Ben de zaten Yeni Şafak demedim mi, Şafak mı dedim” diye karşılık verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan bana dönerek, ”Şafak dedi. Belki o zaman yenisi yoktu” dedi. Bunun üzerine, ”Ben gelince Yeni Şafak oldu” dedim, güldük.

Kaynak:Haber Kaynağı