Erdoğan'ın tabletleri bozuk çıktı

Erdoğan'ın tabletleri bozuk çıktı

CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Fatih Projesi'nde 47 bin tabletin bozuk çıktığını açıkladı.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, yüzyılın projesi olarak tanıtılan Fatih Projesi’nin, üzerinden 2 yıl geçmeden iflasın eşiğine geldiğini belirtti.
Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan, Milli Eğitim (MEB) ve Ulaştırma Bakanlığı’nca ortak yürütülen Fatih Projesi ile 42 bin okuldaki 570 bin dersliğe dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, internet ve çok amaçlı yazıcı ve akıllı tahta sağlanması planlanıyordu. CHP, 3 yılda tamamlanması planlanan proje ile ilgili yeni bir skandalı açıkladı.

47 BİN TABLET BOZUK ÇIKTI
CHP’nin eğitimci milletvekillerinden Prof. Dr. Nur Serter konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Fatih Projesinin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulan mal ve hizmet alımları sonucu; 47 bin tablet bozuk çıktığını belirtti ve “AKP eğitimin sınırlı kaynaklarını siyasi propaganda amacı için israf etmekten vazgeçmelidir.” dedi.
Serter’in açıklaması şöyle:
“Yüzyılın projesi olarak sunulan Fatih Projesi üzerinden 2 yıl geçmeden iflasın eşiğine gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı 47 bin bozuk tablet için hangi firmaya kaç TL bedel ödediğini ve bozuk tabletler konusunda nasıl bir yaptırım uygulanacağını kamuoyuna açıklamalıdır.
Eğitimde nitelik artışı sağlamadığı denetçi raporları ile belgelenen Fatih Projesi ile Milli Eğitimin sınırlı kaynaklarını Siyasi propaganda amacı için israf etmekten AKP artık vazgeçmelidir.”