ERDOĞAN'IN ŞOK SES KAYDI

ERDOĞAN'IN ŞOK SES KAYDI

.

ERDOĞAN'NIN YENİ SES KAYDI İDDİASI

AKP Cemaat savaşı ses kaseti sızdırmalarıyla devam ediyor. AKP Erdoğan savaşında yeni bir sızdırma gelişmesi yayınlandı. Google 'den "Erdoğan'ın Habertürk ses kaydı", şeklinde yazıldığında Youtube de  çıkan ses kaydında, Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen konuşmalarda, Habertürk'ü aradığı ve "kaldırın o haberi ben şu anda Fas'tan izliyorum" mealinde talimat verdiği duyuluyor. Eğer montaj değilse, Türk Basınının içler acısı halini çok net ortaya koyan haber bir çok gazete ve haber sitesinde bu sabah manşetlerden yer aldı.


MECLİSTE KONU OLDU BAKAN İLE MHP'Lİ VEKİL BİRBİRİNE GİRDİ

Öte yandan sızdırılan ses kaydı ile ilgili tartışmalar TBMM kurulunada yansıdı. Görüşmeler sırasında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "bir haber kanalında alt yazıyla geçen haberin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırtıldığını öne sürerek," TBMM Genel Kurulu'nda Komisyon üyelerinin yanında oturan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a sesini yükselterek tepki gösterdi. Bunun üzerine Yılmaz, "Bağırma öyle, bu hakkı nereden buluyorsun" diye tepki gösterdi. İkili arasında yaşanan sözlü tartışma, araya giren milletvekilleri tarafından sonlandırıldı. 


ERDOĞAN'IN YENİ SES KAYDI

AKP Cemaat savaşı ses kaseti sızdırmalarıyla devam ediyor. Kayıtlar doğru ise Bahçeli'nin gurup toplantısında yaptığı açıklamalara bile tahammül edemeyen Erdoğan'ın haberin kaldırılmasını istediği kayıtlarda yer alıyor.


Bu kez de Başbakan Erdoğan'ın Habertürk'e talimat vererek Bahçeli'nin haberini kaldırtması ile ilgili tapeler ortaya çıktı.


Tapelerdeki kayıtlara göre, Başbakan Erdoğan, Fatih Saraç'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bahçeli ile ilgili haberlerden rahatsızlığını iletiyor ve haberlerin kaldırılması talimatını veriyor. Ardından Saraç Habertürk çalışanı olduğu söylenen Abdullah adlı kişiyi arayarak derhal haberin kaldırılmasını istiyor. Ve tabii ki haber hemen kaldırılıyor.


Erdoğan'ın müdahale ettiği haber, Devlet Bahçeli'nin Gezi Parkı eylemleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül'e yaptığı çağrı ile ilgili olduğu görülüyor.


Gezi olaylarının ilk günlerinde yaşanan bu müdahalede Erdoğan Mehmet Fatih Faraç'ı Fas'tan arıyor. O sırada henüz alt yazısı verilen haberin kaldırılmasını ve görüntülerin verilmemesi talimatı veriyor.

Kayıtları daha öncede defalarca açıkladığımız gerekçeler ile yayınlamıyoruz. Arama motorlarından herkes kolayca ulşabiliyor zaten.


Karşısındaki ses ise "emriniz olur" diyerek haberi geri çekiyor.




Ancak ses kaydı gerçekse Ciner Grubu'nun çok zorda olduğu görülüyor.


Bir süre önce de Fethullah Gülen'e ait ses kayıtlarında Turgay Ciner'in Habertürk'te Fethullah Gülen hakkında hiç bir olumsuz habere yer vermeyeceği garantisini verdiğine dair konuşmalar medyaya yansımıştı.


CUMA HİKMET'İN SES KAYDI HABERİ BÖYLE YAPILIR YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 ANAYASA MADDE 27 - BASIN VE YAYIN HÜRRİYETİ

Basın ve yayın hürriyeti
Madde 27- (1) Basın hürdür, sansür edilemez.

(2) Basın hürriyeti 26 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen sebeplerle sınırlanabilir.

(3) Yargılamanın amacına uygun olarak yerine getirilmesi için kanunla belirtilecek sınırlar içinde hâkim tarafından verilen
kararlar saklı kalmak üzere, olaylar hakkında yayın yasağı konulamaz.

(4) Süreli veya süresiz yayın yapmak ve bu amaçla basımevi kurmak, önceden izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz.

(5) Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz. Süreli veya süresiz yayınların suç soruşturma veya kovuşturması sebebiyle zapt ve müsaderesinde genel hükümler uygulanır.

(6) Süreli yayınların çıkarılması, yayın şartları, malî kaynakları ve gazetecilik mesleği ile ilgili esaslar kanunla düzenlenir. Kanunla haber, düşünce ve kanaatlerin serbestçe yayınlanmasını engelleyici veya zorlaştırıcı şartlar konulamaz.

(7) Süreli ve süresiz yayınlar hâkim kararıyla, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise kanunun yetkili kıldığı merciin emriyle toplatılabilir. Toplatma kararı veren yetkili merci, bu kararını en geç yirmidört saat içinde yetkili hâkime bildirir. Hâkim bu kararı en geç kırksekiz saat içinde onaylamazsa, toplatma kararı hükümsüz sayılır. Süreli yayınların durdurulması da aynı hükümlere tâbidir; ancak bu yayınların kapatılması sadece mahkeme kararıyla mümkündür. Toplatma, durdurma ve kapatmaya ilişkin şartlar ile usul ve esaslar kanunla düzenlenir.

(8) Masumiyet karinesinin ihlâline yönelik yayın yapılamaz.

(9) Düzeltme ve cevap hakkı, ancak kişinin haysiyet ve şerefine dokunulması veya kendileriyle ilgili gerçeğe aykırı yayınlar yapılması hallerinde tanınır. Düzeltme ve cevap yayınlanmazsa, yayınlanmasının gerekip gerekmediğine, hâkim tarafından ilgilinin müracaat tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde karar verilir.

(10) Radyo ve televizyon istasyonları kurmak ve işletmek, kanunla düzenlenecek şartlar çerçevesinde serbesttir.

(11) Devletçe kamu tüzelkişiliği olarak kurulan radyo ve televizyon kurumu ile kamu tüzelkişilerinden yardım gören haber ajanslarının ve radyo ve televizyon yayınlarını denetleyen kurumun özerkliği ve tarafsızlığı esastır.

Kaynak:Haber Kaynağı