Erdoğan'ın Şehit Arkadaşları Kimler ?

Erdoğan'ın Şehit Arkadaşları Kimler ?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin bu gün ki gurup toplasında yine gündem yaratacak konuşmalar yaptı.

HANGİ ARKADAŞI ŞEHİT OLDU ?
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin bu gün ki gurup toplasında yine gündem yaratacak konuşmalar yaptı.
Her zaman ki gibi büyüyen Türkiye Ekenomisi örnekleri vereke konuşmasına başlayan Erdoğan, terör konusuna değindi. Diyarbakır ,metris ceza evleri geçmişinden örnekler veren Erdoğan, kendilerinin de zulm gördüklerinden bahsederek. "Bizzat  benim arkadaşlarımı kalleşçe şehit ettiler" diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermediği şehit arkadaşlarının kim olduğu gündem de sıkça tartışılacak gibi görünüyor.

BİR ŞEYİ SÖYLEMEK ZORUNDAYIM”
 
Biz 1980’lerde Diyarbakır zindanlarında nelerin yaşandığını çok iyi biliyoruz. İşkence yapanların şahsında insanlıkta vicdanda biliyoruz ki kurumuştur. İşkenceciler aynaya baktıklarında aynadaki görüntüleri bile kendilerinden utanmıştır. Ama ben burada bir şeyi söylemek zorundayım. Bu ülkede insanlar düşüncelerinden inançlarından dolayı sadece Diyarbakır zindanında zulüm görmediler. Mamak’ta, Metris’te yaşatılanlar dışarıda farklı gruplara aynı derecede vahşice yaşatıldı. Gerek bu salondaki, gerek bu salon dışındaki yüzbinlerce kardeşim bu zulmü iliklerine kadar yaşadılar.
 
Namaz kılıyoruz diye bizimle alay ettiler. İmam hatipliyiz diye bizi aşağıladılar. Sakalı olanı, selamün aleyküm diyenleri bile ötelediler. Kitaplarımız yasaklandı. Gazetelerimiz dergilerimiz partilerimiz kapatıldı. Siyaset yapmanın önünü türlü engellerle tıkadılar.
 
“ARKADAŞLARIM KALLEŞÇE ŞEHİT EDİLDİ”
 
Bizzat benim en yakın arkadaşlarım kalleşçe şehit edildiler. Eşi başörtülü olduğu için işinden atılanlar oldu. Kendi öz yurdunda kendi vergisiyle yapılmış okullarda okuyamayan çocuklarımız oldu. İnsanlarımızın iş kurma okuma hakkı kısıtlandı.
 
Bir çoğunun hayat hakkı elinden alındı. Çirkin senaryolarla komplolarla inançlarımız ayaklar altına alınıp çiğnenmek istendi.
 
“BÜYÜK TÜRKİYE HAPİSHANESİNDE PARYA MUAMELESİ GÖRDÜK”
 
Birileri Diyarbakır zindanlarında feryat ederken bizler de büyük Türkiye hapishanesi içinde öz vatanında parya muamelesi gördük. Ama dikkatinizi çekiyorum. Hiçbir zaman elimize silah almayı aklımızın ucundan bile geçirmedik. Sokağa çıkıp anarşiyi üretmeyi aklımızdan geçirmedik. Çünkü biz düşüncelerimize inandık. İnançlarımıza güvendik. Biz aziz milletin her bir ferdiyle bizimle birlikte olduğuna yürekten iman etti. Onlar vurdu biz büyüdük. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkartmadık.