ERDOĞAN'IN SARAYINDA TELİF HIRSIZLIĞI

ERDOĞAN'IN SARAYINDA TELİF HIRSIZLIĞI

"Kaçak saray, kaçak müzik. İsrafın, gösterişin ve otoriter tek adam yönetim anlayışının simgesi haline gelen KaçAK Saray'ın sanatçı haklarını da yok saydığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, yazılı bir açıklama yaparak besteci Cahit Berkay'ın eserinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın internet sitesine konulan tanıtım filminde izin alınmadan kullanılmasını eleştirerek, "Kaçak saray, kaçak müzik. İsrafın, gösterişin ve otoriter tek adam yönetim anlayışının simgesi haline gelen KaçAK Saray'ın sanatçı haklarını da yok saydığı ortaya çıktı.

ÖZÜR DİLENMELİ

Bu haksız ve hukuksuz uygulamaya derhal son verilmeli ve eser sahibi sanatçıdan özür dilenmelidir" dedi.

CAHİT BERKAY'DAN İZİN ALINMADAN KULLANILMIŞ

Ercan Karakaş, sanatçı Cahit Berkay'ın telif haklarını yok sayıldığını söyleyerek, "Sarayın internet sitesine konulan tanıtım filminde Müzisyen Cahit Berkay'ın eserinin kendisinden izin alınmadan kullanıldığı anlaşıldı. Bu, sanatçının maddi ve manevi haklarını yok saymaktır. Ve açık bir hukuk ihlalidir.

İHLALİN SARAY TARAFINDAN YAPILMASI VAHİM

Bu ihlalin saray tarafından yapılması daha da vahimdir. 13 yıldır sanatın her türüne olmadık baskı ve sansür uygulayan AKP zihniyeti şimdi de sanatçının telif haklarını yok saymaktadır. Bu haksız ve hukuksuz uygulamaya derhal son verilmeli ve eser sahibi sanatçıdan özür dilenmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı