ERDOĞAN'IN SARAYINDA POLİS ORDUSU

ERDOĞAN'IN SARAYINDA POLİS ORDUSU

Dünyada ki benzerlerinin sahip olduğu tüm rekorları geride bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sarayı şimdide koruma görevi yapan polislerin sayısı ile gündemde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, doğa cinayeti işleyerek, mahkeme kararlarını uygulamayıp anayasayı çiğneyerek Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) ortasına hançer gibi sapladığı Kara Saray’da dehşet bir korku içinde yaşadığı ortaya çıktı. Gazetecileronline sitesinde bu cümleler ile başlayan haberin ayrıntılarında sarayda bir polis ordusu kurulduğunu iddia ediyor.Haberin ayrıntıları şöyle; Kaçak Saray’ı tam bin 500 polisin koruduğu belli olurken Erdoğan’ın personel sayısında yüzde 30 derken yüzde 300 artış yaptığı ortaya çıktı.

4 AY ÖNCE 941 KİŞİ DENİLMİŞ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, yaklaşık 4 ay önce, 2015 yılında kadroda yüzde 30 civarında bir artış yapılacağını ve 223 kişi alınarak toplam personel sayısının 941′e çıkacağını açıklamıştı. Ancak Kasırga’nın hesabı da tutmadı ve 2015′in henüz üç ayı dolmadan saraya 1982 kişi daha alındı. Böylelikle sayı 718′den, 2 bin 700′e çıktı. 

1500 POLİS İDDİASI

1150 odası bulunan Sarayda, her odaya en az 2 personel düşüyor. 2 bin 700 personelin 1500′ünü ise polisler oluşturuyor. Bu rakam korkunç bir rakam. Ne Türkiye’de ne de dünyada bu kadar çok polisle korunan başka hiçbir yer olmadığı tahmin ediliyor. Rakam, Erdoğan’ın nasıl büyük bir korku içinde yaşadığını, sarayda her iki oda başına neredeyse üç polisin düştüğünü gösteriyor.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; Fahri Kasırga, 4 Kasım 2014 günü TBMM Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soruları üzerine personel miktarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığında 718 personel olduğunu, 2015 yılında da yüzde 30 civarında artış yapılacağını belirtmişti. Kasırga’nın açıklamaları TBMM Plan Bütçe Komisyonu tutanaklarına şöyle yansımıştı..

Fahri KASIRGA: Mevcut kadroda yüzde 25 gibi, 30 gibi bir artış öngörüyoruz, böyle bir düşüncemiz var.

ADNAN KESKİN (CHP): Kaç kişi var şimdi?

KASIRGA: 718 kişimiz var.

KESKİN: 718 kişi varsa 210 kişi daha…

KASIRGA: 941 kişi olmasını hedefliyoruz eğer maksadımız gerçekleşirse inşallah.

BAŞKAN: Bir de yeni geçenler var şu anda.

KASIRGA: Geçmiş Cumhurbaşkanlarımızdan bizim kadromuza intikal edenler var.

KESKİN: Saraya mı lazım bu 200 kişi yani?

MEHMET GÜNAL(MHP) : Bahçıvanlar, ziraat mühendisleri…

KASIRGA: O da gerekli tabii ki.

BAŞKAN: Evet, teşekkür ederiz.

Kaynak:Haber Kaynağı