ERDOĞAN'IN SARAYINA YARGI FRENİ

ERDOĞAN'IN SARAYINA YARGI FRENİ

Atatürk Orman Çiftliği Kurtuluyor.Yeni Başbakanlık Binası'nın yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile ilgili mahkemeden karar çıktı.

Yeni Başbakanlık Binası'nın yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisi ile ilgili mahkemeden karar çıktı.

Atatürk Orman Çiftliği Kurtuluyor

Ankara Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonu 2 Şubat 2012'de, Atatürk Orman Çiftliği'nin de içinde bulunduğu yeni Başbakanlık binasının yapıldığı 7 hektarlık alanı tarihi SİT alanı olmaktan çıkarıldı.

Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası komisyonun verdiği, SİT derecesinin düşürülme kararının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava açtılar. Başbakanlık da davaya davalının yanında durarak müdahil oldu.

MAHKEME O KARARI İPTAL ETTİ

Bugün görülen duruşmada mahkeme kararı iptal etti. Bu karara göre şu anda Başbakanlık binası inşaatının durması ve binanın yıkılması gerekiyor.

İnşaatın yapıldığı bölge Ankara'nın nefes aldığı, hava kirliliğini azaltan, yeraltı suları açısından zengin ve endemik türleri barındıran nadir alanlardan olmasının yanı sıra, Cumhuriyet'in hafızalarından olması nedeniyle önemli sayılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı