ERDOĞAN'IN SARAYI KONUSUNDA AYM'DEN FLAŞ KARAR

ERDOĞAN'IN SARAYI KONUSUNDA AYM'DEN FLAŞ KARAR

İşin esası belli , karar siyasi. Ortada mahkeme kararı var, en üst mahkemede bu hukuksuzluğa ortak olmuş durumda.Kararın gerekçelerini , oybirliği ve oy çokluğu ile mi alındığı, bize tebligat yapılınca öğreneceğiz.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 1.4 milyar lira harcanarak inşaa edilen 'Kaç-Ak Saray' için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurunun reddedildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Atatürk Orman Çiftliği'nin talanı ve Kaçak Sarayda  5.idare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma  kararlarına rağmen inşaatının devam etmesi  süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı. Anayasa Mahkemesi  bölümler baş raportörlüğü başvuruya  kabul edilemezlik kararı verdi" denildi.

ERDOĞAN'IN SARAYI "AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE" GİDİYOR

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Hukuk ihlali ortada karar siyasi, bu hukuksuzluğa en üst mahkemede  ortak oldu. Artık tuz kokmuştur AİHM'e gidiyoruz" dedi.

ESASDAN RED KARARI VERİLMİŞ

"Anayasa Mahkemesine yaptığımız başvurunun ne aşamada olduğunu öğrenmek için Anayasa Mahkemesi sekreteri ile yaptığımız görüşme sonucunda bölümler baş raportörlüğünün dün yaptığı değerlendirme sonucunda,  Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan kaçak saray ve benzeri işlemlerde mahkeme kararlarının uygulanmamasına ilişkin yaptığımız başvuruya esastan red kararı verildiğini öğrendik.

KARAR SİYASİ

Birinci incelemeyi, ikinci incelemeyi geçen başvurumuz esas aşamasında hukuka değil siyasete takılmış.İşin esası belli , karar siyasi. Ortada mahkeme kararı var, en üst mahkemede bu hukuksuzluğa ortak olmuş durumda.Kararın gerekçelerini , oybirliği ve oy çokluğu ile mi alındığı, bize tebligat yapılınca öğreneceğiz. Artık tuz kokmuştur.Atatürk Orman Çiftliği mücadelesini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağız.Bu hukuksuzluğa ortak olanlar, kendi sınırlarımızda yargılanamasalar da, evrensel hukuk ilkelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle, uluslararası mahkemelerde yargılanmaları için gerekirse fizana kadar taşırız. Hukuk ihlali ortada karar siyasi, bu hukuksuzluğa en üst mahkemede  ortak oldu.Artık tuz kokmuştur AİHM'e gidiyoruz"

BU HUKUKSUZLUK TARİH ÖNÜNDE YARGILANACAKTIR

"Bu hepimizin gözleri önünde gerçekleşen hukuksuzluk süreci,Türkiye'nin otoriter rejime gidişinin  göstergesidir.Kamu vicdanında yapılan bu hukuksuzluk tarih önünde yargılanacaktır" diyen Candan Candan, "Atatürk Orman Çitliği sürecini ve yapılan ihlal konusunda Türkiye’de hukuk yolları tıkandığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görüşülmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

TEBLİĞ HENÜZ GELMEDİ

Candan "Buradan kendilerine hak hukuk payı biçenler olmasın Türkiye’de ki  35 davamız devam ediyor, burada sadece bireysel başvurumuz reddedilmiştir. Artık Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi yeni bir kulvara giriyor,uluslararası ortama taşıyoruz.Tüm yapılan bireysel başvuruların da aynı akıbete uğradığını düşünüyorum. Tebliği aldığımızda gerekçeyi kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı