ERDOĞAN'IN REKLAM FİLMİ UYANIKLIĞI DUVARA ÇARPTI

ERDOĞAN'IN REKLAM FİLMİ UYANIKLIĞI DUVARA ÇARPTI

İşler tersine dönmeye başladı

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri reklam filmi MHP'nin itirazı sonucu YSK tarafından yasaklandı.

Cumhuriyet'in haberine göre MHP, avukat Kürşat Ergün'ün imzasıyla YSK'ya reklam filmiyle ilgili şikayet başvurusunda bulunmuştu. YSK az önce Cumhurbaşkanlığı forsuyla çekilen reklamı için kararını verdi. 

YSK, MHP'nin yaptığı başvuruyu yerinde bularak Erdoğan'ın yeni reklam filminin yayından kaldırılmasına karar verdi. 

Reklamın yasaklanmasının sebebi ise sanıldığı gibi Cumhurbaşkanlığı forsu olmadı. YSK'nın gerekçesi reklamda ezan ve dua eden kadın figürünün kullanılması oldu.

MHP temsilcisi Avukat Kürşat Ergün imzasıyla YSK'ya yapılan başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer almıştı;

"298 Sayılı yasanın Propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar başlıklı 58. Maddesinin birinci
fıkrasında “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulunması yasaktır.”
denilmektedir.

(...) Yüksek Kurulunuzun konu ile ilgili genelgesi ile başta 19.03.2014 tarih ve 815 sayılı kararı olmak üzere geçmiş kararlarında dini hissiyatı istismar etmek maksatlı propaganda yapılamayacağı açıkça yer almaktadır.

Buna göre;

Yukarıda belirtilen tüm bu düzenlemeler ışığında; Aday Recep Tayyip Erdoğan lehine hazırlanan ve hali hazırda tüm televizyon ve radyolarda yayında olan reklam filminde ezan sesine ve dua eden kadın görüntüsüne yer veriliyor olması belirtilen hüküm ve Kurulunuz kararlarına açıkça aykırılık içerdiğinden ilgili reklam filminin yasaklanması yönünde karar alınmasını Yüksek Kurulunuzdan saygılarımla arz ederim. "

Kaynak:Haber Kaynağı