ERDOĞAN'IN PLANI TIKIR TIKIR İŞLİYOR; AKP'DE FLAŞ KARAR

ERDOĞAN'IN PLANI TIKIR TIKIR İŞLİYOR; AKP'DE FLAŞ KARAR

Erdoğan'ın 7 Haziran Seçimlerinin ardından ilk açıklamasında beyan ettiği ve işaretlerini verdiği her şey gerçekleşiyor.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, olağan büyük kongre için 12 Eylül Pazar gününü belirledi. Başbakan Davutoglu, hükümet kurma görevini bu akşam iade edecek.Böylelikle Erdoğan'ın Davutoğlu'nun yerine başkasını getirme ve erken seçim ile AKP'yi tek başına iktidar etme planları bir bir yerine gelmeye başladı. Siyasi kulislerde ise halen ülkenin içerisinde bulunduğu kanlı sürecin daha da şiddetli bir şekile geleceğinin işaretleri olduğu yorumları yapıyorlar.

GÖREVİ İADE EDİYOR

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası açıklama yaptı. Atalay, "Başbakanımız bu akşam görevi cumhurbaşkanımıza görevi teslim edecek. MKYK'nın da yaklaşımı budur. Sürecin normal kurallar içerisinde, meşruiyet zemininde yürümesi bizim için önemlidir. Genelkurmay Başkanlığı töreninden sonra görevi teslim edeceklerdir. Görevi neden şu ana kadar teslim etmedi. MKYK'ya bilgi vermesi gerekiyordu. Onayını alması gerekiyordu. Bunu MKYK ile paylaştı" dedi.

"OLAĞAN KONGREMİZ 12 EYLÜL 2015 CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK"

Atalay, "Büyük olağan kongremizin sonhabarda olacağı bekleniyordu. Seçimden sonraya kalmıştı. Olağan büyük kongremizi de MKYK alma kararı aldı. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü Ankara'da Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı