ERDOĞAN'IN ONLARA ÖFKESİ BİTMEK BİLMİYOR

ERDOĞAN'IN ONLARA ÖFKESİ BİTMEK BİLMİYOR

Geçen hafta Babacan ve Başçı'nın isitifa ettikleri ancak seçimlerden sonrası için ikna edildikleri söylentileri üzerine piyasalda büyük panik havası esmişti.

Merkez Bankası ve Başkanı hakkında her konuştuğunda dolkara rekor kırdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya öfkesi geçmek bilmiyor. Dünyanın, her konuda uslubunu ve baskıcı anlayışını eleştirdiği Erdoğan, yine ekonominin iki tepe yöneticisine ağzına gelenleri söyledi. Geçen hafta Babacan ve Başçı'nın isitifa ettikleri ancak seçimlerden sonrası için ikna edildikleri söylentileri üzerine piyasalda büyük panik havası esmişti.

ELEŞTİRİLERİ HİÇ UMURSAMIYOR

Yerli ve yabancı uzmanlar Erdoğan'ın bu tavrı yüzünden Türkiye Ekonomisinin siyasi risk paniği yaşadığını sürekli yineliyorlar. Siyasi çevreler ise Erdoğan'ın bu yanlış tutumda ısrar etmesini, AKP'nin oylarının büyük ölçüde erimiş olması ile ilşkilendirerek, " Yine siyaset mühendisliği " yaptığını iddia ediyorlar.

KENDİSİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert biçimde eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirterek, “Çağırıp konuşacağız. Ama onun bağlı olduğu Bakan’la (Ali Babacan) bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Artık biraz kendilerine çeki düzen vermeliler” dedi.

"VATAN HAİNİ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz cuma günü, ‘Yüksek faiz vatan hainliğidir’ diyerek merkez bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yönelik eleştirilerinin dozunu artıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Suudi Suudi Arabistan’a giderken uçakta da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, faiz tartışmalarında sert biçimde yüklendiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın geçirdiği rahatsızlık sorusuna ise “Gecikmeli olarak Başçı’ya ‘Geçmiş olsun’ dilelerim” cevabını verdi. Erdoğan, ekonomiye ilişkin sorulan sorulara şunları söyledi:

LAF YETİŞTİRECEĞİNE

“Merkez Bankası sadece benim görevim enflasyon ve fiyat istikrarı derse, bir defa kendi görevini anlayamamış demektir” diye konuşan Erdoğan, Merkez Bankası’nın istikrar, büyüme ve kur hareketlerini takip etmek durumunda olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “Ama sen sene içinde 3-4 kere enflasyonu revize etmeye kalkarsan burada bir yerde su kaçağı var demektir. Ama sen ne yapıyorsun, Cumhurbaşkanı’na ve aleyhte konuşanlara laf yetiştiriyorsun. Yarın kur yine sıçradı diyecekler, tamam da tedbiri al. Bu konuda Merkez hassas ve tedbirli olmak zorundadır. Bu işi Batılı güçlerin verdiği kararlara göre hareket etmekle sürdüremez, faiz lobisinin verdiği talimatlarla hareket edemez. Faiz lobisi alkışlıyor diye bir karar alamazsınız. Amerika’nın Japonya’nın Avrupa’nın faiz oranları ortadadır. Bütün bunlar ortadayken bize ne oluyor, bu kadar yüksek faiz? Eğer komisyonları falan katarsak, 14-15’lerin bile üzerine tırmanıyor.

GECİKMELİ GEÇMİŞ OLSUN

* Merkez Bankası Başkanı bir rahatsızlık geçirdi, aradınız mı ya da geçmiş olsun demeyi düşünür müsünüz?
Rahatsız olduğunu duymadım. Böyle bir rahatsızlık geçirdiyse şimdiden gecikmeli de olsa ‘geçmiş olsun’ derim. Onu oraya getiren, onayını veren benim, büyük umutlarla oraya getirdik. Ama bu benim kendi görüşlerimi söylemeyeceğim anlamına gelmez.

Kaynak:Haber Kaynağı