ERDOĞAN’IN OĞLU SİSİ’YLE TİCARET YAPIYOR

ERDOĞAN’IN OĞLU SİSİ’YLE TİCARET YAPIYOR

Erdoğan’ın oğlu Burak Mısır’la ticaret yapıyor

Babasının kime kızdığı Burak’ı ilgilendirmiyor. Burak “Cihan” isimli gemisini, AKP’lilerin “darbeci” dediği Sisi’nin yönetimindeki Mısır’a yolladı. Gemi, Amerika’dan aldığı yükü, Mısır’ın Port Said limanına taşıdı…

CİHAN’IN KÜNYESİ

Bayrak: Marshall Adaları

Tipi: Kuru Yük

Kapasite: 44343 Groston

Ağırlık: 81398 Detveyt

Boy: 229 Metre

Genişlik: 32 Metre

burakgemicik600.jpg

BURAK’IN 229 METRELİK GEMİSİ PARA BASIYOR

Cihan, 7 Haziran’da Amerika’nın Baltimore Limanı’ndan demir aldı. 26 Haziran’da Mısır’ın Port Said Limanı’na ulaştı. Hala orada bekliyor.

BABASI ‘KAVGA’ EDİYOR, OĞLU TİCARET YAPIYOR

Burak Erdoğan, daha önce ortağı olduğu şirkete ait gemi filosuyla, Başbakan’ın sık sık eleştirdiği İsrail ve Suriye ile de ticaret yapmıştı. Erdoğan’ın “Gemicik” dediği ilk gemisi Safran, Mavi Marmara krizinin en yoğun yaşandığı günlerde İsrail’in Ashdod Limanı’na yük taşımıştı. Burak Erdoğan, Başbakan’ın adeta düşman ilan ettiği Beşar Esad yönetimindeki Suriye ile de ticaret yaptı. Filosundaki G. İnebolu adlı gemiyle de, Rusya’ dan Suriye’nin Tartus Limanı’na gıda malzemesi taşıdığı ortaya çıkmıştı. Burak, babasının kavga ettiği ülkelerle “ticaret yapma” politikasını geçen ay da Sisi’nin ülkesi Mısır ile sürdürdü.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Ağustos 2013 tarihinde bir televizyon programına katılmış ve canlı yayında Müslüman Kardeşler’in liderlerinden Muhammed El Bilteci’nin Mısır’da yaşanan iç savaşta öldürülen 17 yaşındaki kızı Esma’ya yazdığı mektubu dinlerken ağlamıştı.

erdo360-300x295.jpg

‘RABİA’ İŞARETİ YAPMIŞTI

Erdoğan o günden sonra katıldığı her mitingde ve toplantıda ‘Rabia’ işareti yaparak Esma’yı hatırlatmış, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yerine seçimle gelen Abdülfettah Sisi’ye ‘darbeci’ demişti. Ancak, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak’ın ABD-Mısır arasında gemicikleri ile ticaret yaptığı ortaya çıktı ve işler değişti. Nasıl mı?

sisi360-300x196.jpg

AYNI HATTA BİR SEFER DAHA

Burak Erdoğan’a ait gemilerden biri olan Cihan, 6 Haziran’da ABD’den aldığı yükü, 26 Haziranda Mısır’ın Port Said Limanı’na getirdi. 26 Haziran’dan bu yana limanda duran gemi, geçen nisan ayında da aynı hatta bir sefer yapmıştı. Aynı gemi daha önce de ABD ile Mısır arasında ticaret yapmaya devam ediyordu.

44 bin 343 grostonluk 229 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi 2 Nisan 2014 tarihinde, ABD’nin Norfolk Limanı’ndan mal aldıktan sonra yola çıktı, 23 Nisan’da Mısır’ın İskenderiye Limanı’na demirledi. 3 gün boyunca limanda mal boşaltıp mal alan gemi, 27 Nisan’da İskenderiye Limanı’ndan hareket etti ve 30 Nisan’da da İstanbul’a geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı