ERDOĞAN'IN ÖFKESİ ÇOK PAHALIYA MAL OLDU

ERDOĞAN'IN ÖFKESİ ÇOK PAHALIYA MAL OLDU

"Keskin sirke küpüne zarar" atasözü bir kez daha kendini doğruladı. Erdoğanîn bir öfkesi daha Türkiye'ye milyarlarca dolar kaybettirdi

Mısır hükümeti askeri darbeyle iktidardan indirilen Muhammed Mursi zamanında Türkiye ile imzalanan ticaret anlaşmasını feshettiğini açıkladı.

ÖFKESİ TÜRKİYE'YE MİLYAR DOLAR KAYBETTİRDİ

Mısır Haber Ajansı MENA’nın haberine göre, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Ahmet Emin, Müslüman Kardeşler hükümeti döneminde Türkiye ile imzalanan ve Türk tırları ve gemilerinin Mısır toprakları ve deniz sularını kullanmasına izin veren anlaşmanın Mısır’ın ulusal ekonomisine büyük zararlar verdiğini iddia etti.
Emin bu nedenle Mısır Ulaştırma Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı ve yüksek otoriteler ile koordinasyon içinde anlaşmaya son verme ve önümüzdeki Mart ayında süresi sona erecek anlaşmanın süresini uzatmama kararı aldıklarını bildirdi.
Mısır'da Mursi hükümetinin General Sisi tarafından devrilmesinden sonra Türkiye-Mısır ilişkileri krize girmişti.

ERDOĞAN BM DE MISIR'A ÇOK AĞIR SÖZLER SÖYLEDİ

Mısır'da demokrasinin katledilmesine ses çıkaranlar anında teröre destek vermekle suçlanıyorlar. Basın özgürlüğünü savunanlar, Gazze'de öldürülen gazetecilerin dramı gözlerden kaçmıyor. 

Masum insanların alçakça katledilmesini, halkın oylarıyla gelenleri darbe yoluyla indirilmesine sessiz kalanlar bu insanlık suçuna alenen ortak olmasıdır. Bu çifte standart ciddi bir güvensizlik oluşturmaktadır. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz Birleşmiş Milletler'e duyulan güvensizlik duygusu milyonlarca insanı umutsuzluğa sokmaktadır. Terörün de nedeni işte bu güvensizlik duygusudur."

ERDOĞAN KONUŞURKEN TÜRK DELEGASYONUNUN YÜZ İFADELERİ BÖYLEYDİ

byu3lcrigae-kje.jpg

MISIR YANIT VERMEKTE GECİKMEDİ

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan yazılı açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını kınadığı belirtilerek, “Demokrasi ve insan hakları konusunda başkalarına ders vermeye durumu uygun değil. Kendisini bunların koruyucusu yerine koymasın” ifadeleri kullanıldı.

 

ERDOĞAN'IN KIZDIRAN SÖZLERİ

Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu’nun 28 Eylül’de yapılan açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler ile diğer uluslararası örgüt ve devletlerin kayıtsızlığının tarihin en büyük dramlarından birisine oksijen sağladığını kaydederek, “Mısır’da halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanının darbeyle indirilmesi, ardından toplu katliamların yapılması… Yakın siyasi tarihimizde var mı böyle bir şey? Bir günde 5 bin küsur insanın öldürüldüğü bir başka yer var mı?” diye konuşmuştu.

MISIR'DAN ÇOK AĞIR YANIT

Mısır Dışişleri, Türkiye’nin son yıllardaki iç konularını takip edenlerin, demokrasinin savunucusu olduğunu iddia eden ve sözde “Arap Baharı Devrimleri”ni savunan Erdoğan’ın gerçek demokrasiden uzak olduğunu ve başkalarına bu konuda ders verecek durumda olmadığını göreceğini ifade etti.

TWITTER’I KAPATAN O

Bakanlık, Erdoğan’ın uzun yıllar boyunca yönetimde başbakan olarak kalmasına rağmen, devletin siyasi rejimini parlamenter sistemden yarı başkanlık sistemi ile Türkiye anayasasını değiştirmekte tereddüt etmediğini, düşünce, görüş ve gösteri yapma özgürlüğüne getirdiği yasaklar yanı sıra, siyasi aktivistler ve sivil göstericilere karşı kullandığı şiddet ve baskıcı eylemler yoluyla izlediği uygulamalar gölgesinde davranışlarının pekte demokratik olarak nitelenemeyeceğini demokrasisinin düşünce özgürlüğüne saygıda sosyal paylaşım sitesi olan “twitteri” kapatma sınırına kadar geldiğine işaret etti.

15284.jpg


YAZAR VE GAZETECİLERİ İÇERİ ATTI

Erdoğan rejiminin basın özgürlüğüne uyguladığı sert uygulamalar ile yazar ve gazetecilere karşı müteaddit hükümler ve açtığı davalar, Kürtlere karşı ayrımcılık, yolsuzluk ile vatandaşları hüküm vermeden uzun süre göz altında tutan yargıya müdahale etmesine işaret eden Mısır Dışişleri, bütün bunların Avrupa Birliği gibi Türkiye’de insan hakları sicilinin uluslararası ve bölgesel örgütlerin raporlarında gözlemlenen durumlar olduğuna dikkat çekti.

ULUSAL ÇIKARLARDAN UZAK EVHAMLARDA

Bakanlık, söz konusu süregelen planlı ihlaller ve demokratik olmayan uygulamaların Erdoğan’ın demokrasiyi savunmada ahlaki veya siyasi herhangi gerekçesini kaybettirdiğine bu yüzden, ideolojik yönelimleri, şahsi istekleri ve ülkesiyle halkının ulusal çıkarlarından uzak bir şekilde Osmanlı hilafetini geri getirme evhamları ve dar ideolojik görüşlerini yansıttığını ifade etti.

KENDİNİ ISLAH ET

Mısır Dışişleri, Mısır’ın Mısır halkıyla dost Türk halkını birbirine bağlayan tarihi ve kan ilişkileriyle Türk hükümetinin tutumlarını birbirinden ayırmaya büyük özen gösterdiğine dikkat çekerek, Erdoğan’a başkalarının işine burnunu sokmadan, kendini de ilkelerinden tamamen uzak olduğu demokrasi savunucusu ilan etmeden önce, ülkesinin içişlerine yönelmesi, müstebit şahsi hareketlerini ıslah etmesi ve insan hakları alanındaki kötü sicilini iyileştirme tavsiyesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı