Erdoğan'ın Niyeti Buymuş

Erdoğan'ın Niyeti Buymuş

ERDOĞAN'IN "KIZLI ERKEKLİ" HEDEFİ NEYMİŞ

Başbakan Erdoğan’ın kızlı erkekli öğrencilerin aynı evde kaldığını, bunun engelleneceğini açıklamasıyla başlayan tartışma büyürken, AKP’nin öğrencilerin kaldığı evleri, apart binaları “özel yurt” kapsamına sokup “uçkur” bekçiliği yapmaya niyetlendiği anlaşıldı.
 
Niyeti, AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ağzından kaçırdı. Bunu da Meclis’te bugün CHP grup başkanvekillerinin, yeni anayasa çalışmalarında üzerinde uzlaşma sağladığı 60 maddenin Meclis’ten geçirilmesini amaçlayan müzakereler kapsamınnda AKP Grubu’na yaptığı ziyaretten sonra parlemento muhabirlerinin soruları sağladı. 
 
İŞTE NİYET! APARTLAR, APARTMANLAR YURT SAYILACAK
 
Parlemento muhabirlerinin soruları karşısında zor anlar yaşayan Canikli, kız erkek öğrencilerin aynı evde kalmasının nasıl engelleneceği soru üzerine şunları söyledi:
 
"Burada kast edilen çok açık bir şekilde şudur: Yurt gibi, özel yurt gibi kullanılan alanlar kastedilmektedir. Sayın Başbakanımız da bunu 'öğrencilerin çoklukla kaldığı yerler' olarak ifade etti. Bu da özel yurttur, yani 8 kişi olur, 10 kişi olur, 15 kişi olur. Özel yurt statüsüne sokulacak alanlar devletin denetimi ve gözetimi altında olmalıdır. Bu, yasalarla devlete verilen görevdir. Ayrıca, gençlerin korunması yasalar ve Anayasa ile Hükümete verilen bir görevdir. Eğer toplumun önemli bir bölümü, bu şekilde bir işleyişi ciddi sorun olarak görüyorsa, buna hükümetimizin ve genelde devletin kayıtsız kalması düşünülemez. Bu sorun olarak, vatandaşların önemli bir bölümü olarak kabul ediliyorsa, bizim için de sorundur."
 
ÖĞRENCİ EVİNİ DE TİCARİ DEYİP KAPSAMA SOKACAKLAR
 
Gençlerin korunması için gerekli adımların atılacağını belirten Canikli, bir gazetecinin, "Sekiz öğrenci dediniz, 2 ya da 3 öğrenci kalıyorsa da..." sözleri üzerine, "Bunu örnek olarak söyledim. Bunun yasal bir tanımı yok" dedi. 
 
Canikli, öğrencilerin kira verdiğini ve bunun da evlerin ticari bir amaçla kullanıldığı anlamına geldiğini ileri sürerek hem tüm Türkiye’yi salak yerine koydu, hem de öğrenci evlerinin bu yolla yurt sayıp “uçkur” bekçiliği kapsamına alınacağının işaretini verdi. Canikli, ardından "Özel yurt, çoklu öğrencinin kaldığı ve karşılığında bedel ödediği yerdir. Tüm özel ve devlet yurtları devletin denetimi altındadır. Bunun ötesinde ifade edilenler, yorumlananlar bizim amacımız dışındadır" dedi. 
 
ATMA SAYIN CANİKLİ! KİM O BİNLERCE KİŞİ?
 
Birçok aile ve velinin bu konuyla ilgili derin ızdıraplarını Başbakan Erdoğan ile paylaştıklarını ve bu konuda tedbir alınmasıni istediklerini bildiklerini ifade eden Canikli, "Biz bir toplumda yaşıyoruz ve o toplumun gerçekleri var. Elbette atılan her adım Anayasa ve yasalar çerçevesinde kalmalıdır" diye konuştu. Nurettin Canikli, velilerin bu konuda talepleri olduğunu belirterek, "Binlerce insan sizden bu konuda talepte bulunuyorsa... Çok dertli bir şekilde ve vicdanları dağlayacak tarzda taleplerini iletiyorlar" iddiasında bulundu. 
 
Canikli, kimlerin talepte bulunduğunun sorulması üzerine, bunları kamuoyu ile paylaşmanın doğru olmayacağını söyleyerek, "Okula eğitime gönderdikleri çocuklarının, bu şekildeki bir ortamda eğitim hayatını sürdürmesinden ciddi rahatsızlık duyduklarını" ifade eden veliler olduğunu savundu. 
 
ŞİKAYET VARSA EVLERİ BASTIRIRIZ İMASI
 
"Talepte bulunan ailelerin çocukları takibe mi alınacak, nasıl bir çözüm bulunacak?" sorusuna Canikli, "Hayır, burada olay münferit değil. Olay değerlendirilirken bir sorun olarak görüldüğü zaman, düzenleme ya da tedbir, global, genel olarak yapılır. Burada tek tek kişi bazında olmaz. Kişi bazında güvenlik güçlerine bir talep geldiği zaman, onlar görevlerini yaparlar, o ayrı bir konu" yanıtını verdi. 
 
AKP Grup Başkanvekili Canikli, "Komşulardan 'bunlar kızlı erkekli kalıyorlar' diye şikayet geldi, o zaman oraya baskın mı yapılacak?" sorusu üzerine, "Hayır. Apartmanda oturan birisi komşusundan şikayetçi olduğu zaman... Şikayet konusunun çok önemi yok. Gürültüden ya da başka nedenden olabilir. Şikayet üzerine şu anda ne yapılıyorsa, hangi usul tatbik ediliyorsa o usul tatbik edilir. Bir şikayet olduğu zaman ilgili kurumlar o şikayeti dikkate almak zorundadır. Bunu genel olarak söylüyorum. O şikayeti yok saymaları mümkün mü? O zaman görevlerini yapmamış olurlar. Bu ne baskındır ne de başka bir şeydir" dedi. 
 
“BEN MUHAFAZAKAR DEMOKRATIM DERSE...”
 
Canikli, bir gazetecinin, "Ben muhafazakar demokratım, der ve rahatsız olduğunu söyler" sözleri üzerine, "Bu konu hiçbir zaman şikayet konusu olmaz. 'Ben muhafazakar demokratım, diğerleri değildir' diye bir şikayet konusu, soru olabilir mi? Böyle bir soru bana göre butlandır" diye konuştu. Oysa Erdoğan, önceki gün "muhafazakar demokrat olduğunu, öğrencilerin kız erkek aynı evde kalmasına izin vermeyeceğini" söylemişti.
 
Mevcut durumda her konuda şikayet olabileceğine işaret eden Canikli, "Zaman zaman basına da yansıyor bunlar. 'Şu eve çok erkek, kadın giriyor' gibi şikayetlerin olduğunu biliyoruz. Bunlar olabiliyor. Bu konuda kolluk kuvvetleri, yargı ne yapıyorsa, aynı şekilde yapmaya devam edecek, değişen bir şey yok. Onun ötesinde yok baskındır... Olabilir mi böyle bir şey?" dedi.