Erdoğan'ın Muhteşem Koyu

Erdoğan'ın Muhteşem Koyu

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dosyasından yeni iddialar çıktı.

II. Rüşvet Çarkı Operasyonu dosyasında yer alan iddialara göre Başbakan Tayyip Erdoğan İzmir Urla'da 'doğal sit' alanına rüşvetle özel yazlık yaptırdı.Yurt gazetsin'de yer alan bir haberde ciddi iddialara yer veriliyor.

İstanbul'da gerçekleştirilmek istenen rüşvet ve yolsuzluk çarkı ikinci dalga operasyonu kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İzmir Urla'da yazlık bir villa yaptırmak için yer aldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında dosyaya giren iddiaya göre, İzmir'in en güzel denizine sahip Urla'da Başbakan Tayyip Erdoğan ve ailesi birinci derece sit alanı olan Urla'nın Zeytineli Köyü'nden bir yer aldı.

DOĞAL SİT ALANINA BETON

Normalde birinci derece doğal sit alanlarına beton dökümünün dahi yasak olduğu alana Başbakan Erdoğan, alınan arazi de yaptırılacak villalar için sit alanı derecelerinde oynama yaptırdı. Hatta iddiaya göre, başka kimse o bölgede villa yapamasın diye Erdoğan ailesi için özel koy oluşturuldu.

KAYMAKAM BİLE DEVREYE GİRDİ

Bu süreçte M. Latif Topbaş da Başbakan Erdoğan'a Zeytineli Köyü'nde inşa edeceği villalarla ilgili girişimlerinde bulundu ve arazinin 1. derece Sit alanından çıkartılıp 3. derece sit alanı ilan edilmesini sağlamaya çalıştı. Sorun çözülemeyince ise, Başbakan'ın doğrudan talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya'nın ve Urla Kaymakamı'ın devreye girdiği öne sürüldü.

Soruşturma dosyasında yer alan başka bir iddiaya göre bu yöntemden vazgeçildi. Yönetmelik değişikliğiyle çözülmek istenen durumdan herkesin yararlanacağı düşünülerek, Erdoğan ve ailesine ait özel bölge için üniversite hocalarına rüşvet verilerek özel bir rapor hazırlandı. Ve bu yöntemle sit alanı engeli aşıldı. Bu raporun ise, İzmir'de O.B. İsimli kişinin çalışmaları sonucu üniversite hocalarına hazırlatıldığı ve M. latif Topbaş tarafından da bu hocalara 130 bin TL rüşvet verildiği dosyaya girdi. Soruştur dosyasında hatta raporu yazan hocalardan bir tanesinin paranın hesabında görünmesini istemediği de iddia edildi.

ERDOĞAN'IN GİZLİ CENNETİ

Başbakan Tayyip Erdoğan yaz tatillerini ailesiyle genelde İzmir'in Urla ilçesi Zeytineli Köyü'nde geçiriyor. Geçen sene Temmuz ayında da yine bu ilçede beş gün tatil yapmış ve gazetelerde "Başbakan'ın gizli cenneti" haberleri yer almıştı. Öte yandan yine aynı bölgede Kadir Topbaş'ın ve geçen yıl yaşamını yitiren Erdoğan'ın yakın arkadaşı Kadir Boyacı'nın yazlıkları bulunuyor.

Ali Cemal Karabudak / Yurt Gazetesi -