ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDE GERÇEKTE KAÇ KİŞİ VARDI

ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDE GERÇEKTE KAÇ KİŞİ VARDI

Bindirilmiş kıtalar...

Yeni Şafak bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı mitinge 1.800.000 ila 2.000.000 arası katılım olduğunu iddia etti. Ancak resmi veriler alana o kadar insanın sığamayacağını gösteriyor.

Erdoğan'ın miting yaptığı alan 1 milyon kişi kapasiteli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sitesinde de Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı açıklamalarda da alanın 1 milyon kişilik miting ve aktivite alanı olduğu belirtiliyor. Bu veriler Yeni Şafak'ın yine bindirilmiş kıtalar hesabı yaptığını gözler önüne seriyor.

İşte Topbaş'ın proje döneminde yaptığı açıklama;

1 milyon kişilik miting ve aktivite alanı…

“İnanıyorum ki bu sahil bittiğinde bölgeye önemli bir hareket getirecek. Böylece insanlarımız burada bu güzellikleri yaşayacak. Şehirlerdeki bu tip meydan ve yeşil alanlara batıda demokrasi alanları deniliyor. İnsanlar buraya geldikçe toplumun bireyleri olduklarını, büyük aile olduklarını farkına varacak. Şehirlilik, şehri birlikte kullanmaktan geçmektedir. Aynı zamanda şehirlilik esasında bir sosyolojik evrimdir. İnsanlar şehri ne kadar kullanıyorlarsa kültürel akışı o kadar fazla sağlamış oluyorlar. Bu büyük bir olay, basit bir çalışma değil. Plansız gelişme nedeniyle yeterli ölçekte insanlarımızın aktivite alanları yok. Bunu karşılamak adına bu çalışmayı yapmak zorundaydık. Bu coğrafyanın sahil bandında binlerce kişinin bir araya geleceği alanı ortaya çıkartıyoruz. İçerisinde miting alanı var ki bu önemli. Özellikle Anadolu Yakasında siyasi partiler başta olmak üzere bazı aktiviteler veya konser ve organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek. 1 milyon insanın burada çok güzel aktivitelere katılacağı bir mekana sahip oluyoruz.

miting.jpgalan.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı