ERDOĞAN'IN MİLYARLIK UMRESİNDE MEDİNE ŞAŞASI

ERDOĞAN'IN MİLYARLIK UMRESİNDE MEDİNE ŞAŞASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’da bulunduğu bir sırada Mısır lideri Abdülfettah El Sisi de kralla görüşmek üzere Riyad’a geldi.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’da bulunduğu bir sırada Mısır’ın darbeci lideri Abdülfettah El Sisi de kralla görüşmek üzere Riyad’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud tarafından Riyad Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Muhalefet tarafından, devletin imkanları ile ve ordu halinde koruma ve beraberindeki heyetle umre ziyaretine gitmesi seçim gösterisi olarak nitelendirilen Erdoğan'ın, Mısır lideri Sisi ile arasının düzeltilmesi ziyareti olarak nitelendirenlerde var.

MISIR'IN ERDOĞAN'INI DEVİREN SİSİYE TEPKİYE DEVAM

Müslüman Kardeşler yönetimini devirerek iktidara geldiği için Ankara’nın tepkisini çeken Sisi’nin Erdoğan’la aynı günde Riyad’da olması basının da dikkatini çekti. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi ile İngiliz Daily Mail gazeteleri iki liderin aynı günlerde Riyad’da olmasının, Kral Salman arabuluculuğunda bir araya gelip gelmedikleri yönünde soru işaretlerine yol açtığını yazdı. Daily Mail, Suudi Arabistan’ın Türkiye ve Mısır’ı da yanına katarak Ortadoğu’da bir Sünni blok oluşturmaya çalışabileceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iddialara cevap gelmezken, Sisi bu yöndeki bir soruya yanıt olarak, zamanlamanın tamamen bir rastlantı olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı