ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞINDA KORKUNÇ ŞÜPHE

ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞINDA KORKUNÇ ŞÜPHE

CHP'li Atilla Kart Başbakan’ın, mal varlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan’ın; danışıklı yollarla “Oğulları, Kızları, Damatları, Dünürleri” üzerine intikal ettirdiğini, gerçek mal varlığını gizlediğini ifade eden CHP’li Atilla Kart, Başbakan Erdoğan’ın Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa muhalefet ettiğinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına fezleke düzenlenmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

AKRABALARININ MAL VARLIKLARI MUTLAKA ARAŞTIRILMALI

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın suç duyurusu ile ilgili gerekçesi şöyle: Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan’ın olağanüstü değerlere ulaşan gayrimenkul mal varlığı dışında, yukarıda sözü edilen ve evlere sığmaz hale gelen paraların öncelikle 3628 sayılı yasa anlamında suç teşkil ettiği açıktır. Başbakan gerçek mal varlığını gizlemektedir. Suç ilişkileriyle oluşturduğu mal varlığını muvazaalı ilişkilerle 3. kişilere intikal ettirmiştir. 19. madde uyarınca yapılacak incelemede bu husus açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu sebeple, isnadın sübutu ve ciddiyeti bakımından, 19. maddede tanımlaması yapılan kan ve sıhri akrabaların mal varlıklarının mutlaka araştırılması gerektiği kanısındayız.

TAPU-BANKA KAYITLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLER İNCELENMELİ

Başbakanın 1 ve 2. Derece kan ve sıhri akrabaları durumunda olan “oğulları, kızları, damatları ve dünürleri” üzerine suç tarihi itibariyle kayıtlı olan mal varlığı, hak ve alacaklar, Tapu kayıtları ve Banka kayıtları üzerinden incelendiğinde “aradaki illiyet” ortaya çıkacaktır. Bu bilgiler basına yansımış ve kamuoyuna mal olmuştur. Buna dair özet bilgiler Sözcü gazetesinin 3 Temmuz 2014 tarihli nüshasında yayımlanmıştır. Bu yazıda sözü edilen “medya yapılanması-havuz medyasıyla” ilgili iddialar ve bulgular, ayrı bir tahkikat konusu gerektirecek nitelikte olmakla, iş bu suç duyurumuzun kapsamı dışında bırakılmıştır.

BAŞBAKAN HAKKINDA FEZLEKE DÜZENLENMELİ

Öte yandan; TİB kayıtlarının tahkiki, Başbakan’ın çocuklarının telefonlarının baz istasyonu kayıtları ve diğer bulgular hep birlikte değerlendirildiğinde; basına yansıyan ses kayıtlarının doğruluğu ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Başsavcılığının tahkikatla birlikte, Başbakan hakkında yukarıda sözü edilen kapsamda fezleke düzenlemesi gerektiği; 3628 sayılı yasanın 19. maddesi uyarınca da; Başbakanın 2. dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ile gelinleri ve damatlarından da mal bildiriminde bulunmalarını talep etmesi ve müteakip işlemleri yapması yasal bir zorunluluktur. Başbakan’ın mal varlığının, Başbakanlık kayıtlarına göre ; 16 Haziran 2011 tarihi itibariyle Rize-Güneysu-Dumankaya köyünde 2000 metrekare arsa, Banka hesaplarında toplam 3.390.384 TL, 25.000 Euro, 199.867 Dolar, 500 bin TL tutarında olduğu beyan edilmiştir.” dedi.

Suç duyurusunda bulunan Atilla Kart delil olarak, Başbakanın ses kayıtlarını inkar etmediğini, bir anlamda olayı doğruladığını, diğer bulguların bir tarafa salt bu durum bile “ciddi ve somut delilin” varlığını gösteren önemli bir delil niteliği taşıdığını, onlarca bulgu mevcut olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı