ERDOĞAN'IN KORUMALARI KAZASI NEDEN HABER OLMADI 3 ŞEHİT

ERDOĞAN'IN KORUMALARI KAZASI NEDEN HABER OLMADI 3 ŞEHİT

Gümüşhane'den Erdoğan'ı koruma görevinden dönerken meydana gelen kazada 30 dan fazla da yaralı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane gezisinde görevli polisleri taşıyan otobüs, Sivas'ın İmranlı ilçesi Kızıldağ mevkiinde devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 polis şehit oldu 30'un üzerinde polis de yaralandı. İşin ilginç yanı bu haber medyada çok az yer aldı. Ayrıca Şehit sayısı sürekli değişti. İste DHA'dan gelen bilgiler

6 DENİLDİ 3 ŞEHİT 33 YARALI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane programında görevlendirilen Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çevik Kuvet polislerinin bulunduğu otobüs, dönüş yolunda Sivas yakınlarında kaza yaptı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen otobüste bulunan 3 polis şehit oldu, 33 kişi de yaralandı. 
Kaza saat 01.30 sıralarında Sivas-Erzincan Karayolu üzerinde İmranlı ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Kızıldağ geçidi inişinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Gümüşhane programında güvenlik önlemlerine destek olmak amacıyla Malatya Emniyeti'nden takviye çevik Kuvvet ekibi gönderildi. Program sonunda çevik kuvvet ekibi görev yeri olan Malatya'ya dönmek üzere yola çıktı. Polis memurlarının bulunduğu Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, Sivas İmranlı ilçesi yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs yan yatarak devrildikten sonra bir süre sürüklendi. 

52544_99384_13102014081209_11.jpg

YOL BUZLANMASI DENİLDİ

Can pazarının yaşandığı kazada polis memurları Beşir Kurt ve Emrah Horoz ile kimliği henüz belirlenemeyen bir polis memuru daha şehit oldu. Çoğu polis memuru 33 kişi ise yaralandı. Yaralılar İmranlı, Zara ve Sivas'ta bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye altına alındı. Hastanelerin tümü alarm durumuna geçilirken, ilk müdahalesi İmranlı İlçesinde yapılan yaralıların çoğu Sivas kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. Kazanın hemen ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

VALİLİK: 3 ŞEHİT 33 YARALI

Sivas Valiliği kazada 3 polisin şehit olduğunu açıkladı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

52544_99384_13102014081209_18.jpg

OTOBÜS KALDIRILDI DAĞILAN SİLAHLAR TOPLANDI

Olay yerinde bulunan polislere ait cenazelerin kaldırılmasının ardından yan yatar vaziyetteki otobüs vinç yardımı ile kaldırılarak düzeltildi. Daha sonra jandarma ekipleri otobüsün içerisinde ve çevresinde incelemelerde bulundu. Polislere ait olan ve kaza ile birlikte çevreye dağılan silahlar da toplandı. 
Bu arada hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.


YARALI SAYISI 40 OLARAK AÇIKLANDI

Öte yandan daha önce 33 olarak bildirilen yaralı sayısı son tespitlerle 40 olarak açıklandı: Yaralıların isimleri şöyle:
Murat Güneş, Hikmet Kurt, Kazım Kızılbel, Hüseyin Çapan, Osman Demir, Mehmet Güler, Bekir İnci, Mesut Sezer, Yüksel Kevgi, Ali Seydi Özbay, Mustafa Çılgı, Habib Erdem, Osman Kucur, Mete Demirci, Ömür Çoban, Bilal Gündoğdu, Behçet Kaymaz, Hakan Mendeş, Mustafa Demir, Mehmet Özdiz, Sinan Çetin, Mehmet Oluk(Şoför), Ferhat Bülent Temurtaş, Ahmet Taştan, Arif Altaş, Muhammet Kılıç, Kadir Çetin, Serdar Zeybel, Ahmet Yiğit, Kerim Çibuk, Sebahattin Öztürk, Turan Evin, Kemal Uludağ, Ali İhsan Özgül, Tarkan Latifeci, Ökkeş Türk, Nuh Akdağ, Serkan Üçel, Aydın Savcıoğlu ve Zülküf Altuğ.
Yaralılardan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Mustafa Çılgı ve Hamit Erdem isimli polis memurları yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Diğer yaralıların kentteki çeşitli hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

52544_99384_13102014081209_21.jpg

Kazanın duyulması ardından cenazelerini karşılamak için Sivas'a gelen şehit polislerden Emrah Horoz'un yakınları Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde büyük üzüntü yaşadı. Sinir krizi geçiren yakınlarına polisler ile hastane sağlık görevlileri müdahale etti. Babası Hakan Horoz, annesi Şahide ve ağabeyi Abbas Horoz ve ablası Gülçin Gün fenalık geçirdi. Fenalık geçiren 2 kadın acil servise kaldırılarak tedaviye alındı. Horoz'un cenazesinin Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı