Erdoğan'ın İsviçre Hesapları İddiasında ŞOK GELİŞME

Erdoğan'ın İsviçre Hesapları İddiasında ŞOK GELİŞME

Erdoğan'ın İsviçre hesapları Merkel'in elinde iddiası

ERDOĞAN'IN GİZLİ HESAPLARINA ULAŞTILAR
Büyük yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmalarıyla ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin tartışmalar sürerken, Almanya’da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı: İddiasya göre, Almanya Erdoğan'ın gizli hesaplarına ulaştı . Almanya’nın, iddiaların hedefindeki Başbakan Erdoğan’ın gizli banka hesaplarına ilişkin sırlara ulaştığı ileri sürüldü.


Sözcü’nün Ali Gülen imzasıyla verdiği habere göre; Alman Hükümeti’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu ileri sürülen gizli hesapların listesini İsviçre bankalarından aldı. Türkiye’de iktidarla kavgaya giren Gülen Cemaati’nin, bu bilgilerin peşine düştüğü savunuldu.

WIKILIEAKS BELGELERİNDE ÖNE ATILAN İDDİA
KASIM 2010 yılında ortaya dökülen WikiLeaks belgelerinde, “Erdoğan’ın İsviçre’de 8 ayrı hesabı var” iddiası ortaya atılmış ve bu hesap bilgilerini içeren CD’nin Almanlar’ın eline geçtiği öne sürülmüştü.ABD eski Büyükelçisi Edelman’ın ABD’ye geçtiği bir notta ki Başbakan Erdoğan’ın serveti ile ilgili iddialar dikkat çekiyor. 30 Aralık 2004 tarihli belgenin 21. Maddesinde Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu Edelman tarafından ABD’ye bildiriliyor. Belgelerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki hesabı ve servetini oğlunun düğününe bağlamasından bahsediliyor ve bir Türk iş adamının Erdoğan'ın çocuklarının eğitim masraflarını karşılamasından bahsediliyor.

AMERİKAN ELÇİSİ NE YAZMIŞTI

Edelman’ın ilgili notu şu şekilde: “AKP, yolsuzlukların kökünü kazıyacağını söyleyerekten iktidara geldi. AKP’ye yakın olanların anlattığına göre, ilişkilerdeki çatışmalar ya da partinin ulusal, bölgesel ve yöresel, ve bakanların yakın aile fertleri arasında ciddi çıkar ilişkisi ve çatışma olduğu söyleniyor. İki ayrı kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, Erdoğan’ın İsviçre bankalarında sekiz ayrı hesabı var. Bu durumda, Erdoğan'ın, zenginliğinin oğlunun düğününde gelen hediyelerden kaynakladığı ve dört çocuğunun okul masraflarını ödeyen Türk işadamının bunu sade bir fedakarlık olarak yaptığı inandırıcı değil." 

HESAP BİLGİLERİ MERKEL'İN ELİNE GEÇMİŞ DURUMDA

Cemaate yakın bazı kaynaklar, “CD’deki çok özel bilgiler Merkel’in de eline geçmiş durumda. Erdoğan, 2008’deki Ludwigshafen yangınında Almanya’yı ağır şekilde suçlayacaktı. Ancak CD hatırlatıldı, sustu” iddiasında bulunuyor.

İsviçre, Avruya Birliği’nin (AB) de baskısıyla bankacılık sistemini yumuşatıp hükümetler açısından bilgi alınır hale getirmiş, yaklaşık iki yıl önce, Euro/Dolar milyonerlerinin hesaplarını içeren CD’yi Alman makamlarına teslim etmişti. Alman Hükümeti, 1999’dan 2011’e kadar tutulan hesaplara ilişkin bilgilerin yer aldığı CD’ye dayanarak, vergi kaçıran zenginleri tek tek belirledi. Bunun üzerine Almanya'da paralarını İsviçre bankalarında tutan birçok milyoner cezalarını hafifletmek için kendilerini ihbar etmişti.


Kaynak:Haber Kaynağı