'Erdoğan'ın iki elinde müslüman kanı vardır!'

'Erdoğan'ın iki elinde müslüman kanı vardır!'

CHP lideri Kılıçdaroğlu,Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davaları ile ilgili 'geçmişte haksızlık oldu' sözlerini hatırlatarak; "Sana açık çek verdim. Yarın öbür gün yasa teklifi de vereceğiz, dürüst adamsan gel bu rezalete son verelim" dedi.

"DÜŞÜN MİLLETİN YAKASINDAN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Macunköy'de yapılan Teoman Öztürk Öğrencievi ve Sosyal Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta bir perdenin açıldığını dile getirerek;

"Düne kadar namuslu geçinenlerin, millete efelik yapanların yüzlerindeki maske düştü. Daha düne kadar 'yolsuzluklarla mücadele ediyoruz, yetimin hakkını koruyoruz' diyenlerin aslında yolsuzluk batağında olduğunu görüyoruz.

Siz hiç Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakanın ayakkabı kutusundan korktuğunu duydunuz mu? Bir yürekli kadın, Başbakan'a boş ayakkabı kutusunu gösteriyor, sen misin gösteren... Ayakkabı kutusundan niye korkuyorsun sen, nedir bu telaşın? Polis evi basıyor, karakola götürüyorlar, ifadesini alıyorlar. Ne oldu, rezil oldunuz siz. Yediniz doymadınız. Boş ayakkabı kutusundan korkar hale geldiniz, bu yetmiyor mu size? Düşün artık bu milletin yakasından" dedi.

"11 YILDIR BU ÜLKEYİ ÇETELER YÖNETİYOR SENİN HABERİN YOK"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'devlette çete var' sözlerini eleştirerek şunları kaydetti;

"Yolsuzlukları ortaya çıktı, birdenbire celallendiler 'Bize komplo kuruldu, çete var devletin içinde' diyorlar. Kardeşim, bir ayakkabı kutusu çetesi olduğu kesin, iyi de o nereden çıktı? Senin atadığın banka müdürünün evinden çıkmadı? Bakanların çocuklarının odasında 7 tane kasa çıkmadı mı ? Çete var diyor, çete varsa toplarsın bakanlar kurulunu çeteyi görürsün orada. Meydan meydan geziyor 'devlette çete var, biz çetelerin oyununa geldik.' Demek ki 11 yıldır bu ülkeyi çeteler yönetiyor senin haberin yok, sen ne biçim başbakansın?

Tarihimizde ilk kez bir başbakan 76 milyonun gözlerinin içine bakarak yolsuzlukları ve rüşveti savunmuştur. Oğlu, ailesiyle birlikte vakıf kurmuş. 'O vakıf öğrenci yurdu yapacak, burs verecek' diyor. Bizim derdimiz yurt yapması değil, bizim derdimiz o vakfa o paralar nasıl geliyor? İhale veriliyor, rüşvet vakfa ödeniyor. Mekanızmayı böyle kurmuşlar. Haram parayla öğrenci yurdu yapılmaz."

Başbakan Erdoğan'ın dün İstanbul'da gazeteci ve yazarlarla yaptığı toplantıyı eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; "Dün İstanbul'da toplantı yapmışlar, konu mankeni olarakta gazetecileri çağırmışlar. Yine esmiş 'paralel devlete izin vermem' diye. Vallahi billahi, bir paralel devlet var, yolsuzluk, rüşvet konularında çalışan bir paralel devlet var. Başbakan var o paralel devletin içinde, bakanların var, kirli bürokratlar var, iş adamları var. Oğullar var. Benim aklımın almadığı şu: Bunu anlatırken, yürekli bir gazeteci arkadaş çıkıp 'bu banka genel müdürünün evindeki ayakkabı kutusunda 4 buçuk milyon Doların işi ne?' diye sormuyor.

2 gün önce gazetelerde tam sayfa ilan. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini koymuşlar, 'sağlam irade' yazmışlar.Rüşvet ve yolsuzluk gerçekten sağlam bir irade var. Malı götür götür bitmiyor. Ben merak ediyorum, kaç lirayla doyacaksınız siz. Rakamı söyleyin kampanya açalım, verelim, sen de bu milletin yakasından düş kardeşim. Sivil Demokrasi Platformu, kim bunlar dedim. Bir sürü uyduruk yerler var, parayı kim verdi? Kim bu Sivil Dayanışma Platformu? Baktım, içlerinde Hak-İş de var, Memur-Sen de var."

"ŞİMDİ SEN DE Mİ DARBECİ OLDUN?"

Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili sözlerini eleştiren CHP lideri; "Şimdi kalkmış gündemi değiştirmek için 'Balyoz ve Ergenekon davalarında haksızlık oldu, biz yeni uyandık' diyor. Senin aklın yeni mi başına geldi? Defalarca söyledik, savunma hakkını ihlal ediyorsun dedik, sahte deliller üretiliyor dedik, döndü bize 'siz darbesiniz, Ergenekoncusunuz' dedi. Şimdi sen de mi darbeci ve Ergenekoncu oldunuz? Ben sana inanmıyorum, sana açık çek verdim. Yarın öbür gün yasa teklifi de vereceğiz, dürüst adamsan gel bu rezalete son verelim" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN İKİ ELİNDE MÜSLÜMAN KANI VARDIR"

Hatay'da tartışmalara neden olan TIR'ı değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti; "Hatay'da bir TIR yakalandı. İhbar geliyor, bu TIR'ın içinde silah var deniyor. Savcı ne yapacak, görevini yapacak. Polise, jandarmaya talimat veriyor, TIR'ı durdurun ben gelip arayacağım. Yasal hakkı. Ve Recep'in TIR'ı aranmıyor. İçinde insani yardım malzemesi varmış. İnsani yardım malzemesinden utanır mı? Yiyecek içeçek ne zamandan beri devlet sırrı oldu? Bir bakan diyor ki 'O TIR henüz sınırı geçmedi.' Öbür bakan diyor ki 'Orada Türkmenler var onlar için yardım yapılacaktı.' Türkmenlere ulaşıyorlar, onlar 'Bize bugüne kadar hiç yardım gelmedi' Bunlar Suriye'de dökülen her damla kanın sorumlusudur. Recep Tayyip Erdoğan'ın iki elinde Müslüman kanı vardır."

dha/dea