ERDOĞAN'IN HIZLI TRENİ BOZULDU TWITTER BÖYLE DALGA GEÇTİ

ERDOĞAN'IN HIZLI TRENİ BOZULDU TWITTER BÖYLE DALGA GEÇTİ

En çok bu fotoğraf paylaşıldı

 

Başbakan Erdoğan'ın içinde bulundu Yüksek Hızlı Tren, Kocaeli girişinde durdu.AKP Hükümetinin gerçekleştirdiği neredeyse tüm iddialı projelerin açılışında sorunlar yaşanmıştı. Bu sefer yine bizzat başbakan Erdoğan'ın büyük lanseleri ile açılışa hazırlanan hızlandırılmış tren, Erdoğan ve çok sayıda gazeteci ve bürokrat içindeyken arızalanıp durdu.

TEKNİK ARIZAYA BÜYÜK GÜVENLİK PANİĞİ

İSTANBUL- Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde arızalandı.
İstanbul- Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde arızalandı.
Bu sabah saat 11.55'te Ankara'dan çıkan Yüksek Hızlı Tren, saat 12.40'ta Eskişehir'e geldi. Başbakan ve bakanların da bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine helikopterler de havadan destek verdi. Eskişehir Garı'nda yapılan törenin ardından Yüksek Hızlı Tren saat 15.30'da İstanbul'a gitmek üzere yoluna devam etti.

İZMİT GİRİŞİNDE KALDI

Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı. Trende bir anda elektrik kesilince herkes şaşırdı.

Yetkililer, kısa süre sonra trenindeki arızanın katener seyir telinin kopmasının kaynaklandığını, kopan telin tamirinin ardından yola devam edileceğini açıkladı. Arızanın giderilmesi için çalışma yapılırken, Başbakan Erdoğan ve bakanlar trende beklerken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakanım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.

POLİSLER KUŞ UÇURTMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Derbent istasyonunu geçtikten sonra hat boyundaki katener seyir telleri kabloları koparmaya başladı. İzmit yakınlarına kadar bu şekilde gelen YHT, 42 Evler Mahallesi'nde durdu.
Trenin durmasıyla birlikte içinde bulunan teknik ekipler hemen tellerin kopmasına neden olan sorunu çözmek için çalışma başlattı. Ekipler yaklaşık 20 dakikada sorunu çözerken, Başbakan Erdoğan ve bakanların da içinde bulunduğu YHT'nin çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden de tüm motorize ekipler bu bölgeye sevkedildi. YHT yakınına kimse yaklaştırılmadı.

YHT'yi Ankara'dan itibaren takip eden askeri helikopterler de uçmaya devam ederek havadan güvenlik önlemi aldı. İzmit kent merkezinde de demiryolunun güneyinden geçen yan yol olan Salim Dervişoğlu Caddesi ulaşıma kapatıldı. Ekipler, kopmaya neden sorunu bulup düzelttikten sonra YHT yeniden hareket etti. YHT, geldiği İzmit Garı'nda da durmadı.

.BAKANDAN ARIZA AÇIKLAMASI

Öte yandan ilerleyen saatlerde meydana gelen arızaya ilişkin bir açıklma yapan Ulaştırma Bakanı arızaya ilişkin şunları söyledi; "Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik" dedi. böylelikle hızlı trenin daha ilk seferinde ve içerisinde başbakan varken enerji taşıyan hat kopmuş ve ön camı çatlatmış olduğunu öğrenmiş olduk.

TWITTER'DE BÖYLE DALGA GEÇTİLER

Hızlı trenin arızası ajanslara düşer düşmez sosyal medyada da konuşulmaya başlandı.Hızlı trenin arıza konusu çok hızlı bir şekilde TT listesine girdi. Kullanıcılar bir çok farklı paylaşımla tren arızasını paylaşmaya başladılar. En çok ilgi gören ise işte bu fotoğraftı.

btzigchiiaapjwp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı