ERDOĞAN'IN GÖZALTINA ALINAN YAVERİ İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA

ERDOĞAN'IN GÖZALTINA ALINAN YAVERİ İLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA

Başarısız askeri darbe kalkışmasını planlayanlardan birinin AKP Genel başkan yardımcısı Şaban Dişlinin kardeşi çıkmasının ardından ortaya çıkan gelişmeler elebaşılarının Erdoğan ve AKP çevresine yuvalanmış olduklarını netleştirdi.

Darbe girişiminin 1. numaralı zanlısı olarak tutuklanan Eski hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün AKP tarafından görevinin uzatıldığı hatta kuvvet komutanı yapıldığı ortaya çıktıktan sonra, bir iddia da Erdoğan'ın sarayının içinde kendisine çok yakın isim üzerinde konuşulmaya başlandı.

BU KADAR BÜYÜK HATA NASIL YAPILDI

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı’nın yaverleri ile üst düzey komutanların emir subaylarının önemli bir bölümünün rol aldığı öne sürülüyor.

Yapılan gözaltılar, cemaate yakın isimlerin uzun yıllardır Cumhurbaşkanı ve komutanların en yakınında görev yaptığını ortaya koyuyor.

MARMARİS'E BAŞYAVERİ GÖTÜRMEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta başında Marmaris’te dinlenmeye çekilirken, başyaverini ve yaverlerini yanına almamıştı. 

Habertürk gazetesine göre, darbe girişimi öncesinde başyaver ve yaverlerin Erdoğan’ın bulunduğu konumu öğrenmek için çaba harcadığı ileri sürülüyor. 

ERDOĞAN'IN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORLAR MIYDI?

Erdoğan, Marmaris’e yaverleriyle birlikte gitmiş olsa, bulunduğu otele darbeciler kısa süre içerisinde ulaşıp Cumhurbaşkanı’nı da rehin alabilecekti. Yaverlerin, Erdoğan’ı taşıyan pilotu 15 kez arayarak “Cumhurbaşkanı’mız nerede?” diye sorduğu ortaya çıkan bilgiler arasında.

UÇAĞIN KOORDİNATLARINI SORDU

Darbecilerin Cumhurbaşkanı’na havada planladığı suikast için Başyaver Albay Ali Yazıcı, Erdoğan’ın koruma ekibine Marmaris’teki TC-ATA uçağının koordinatlarını sordu. Ekip şüphelendi, şaşırtma için ATA yolcu uçağı koduyla kalktı, iki THY uçağı daha ardı ardına havalandı. Yavere de “Rota belli değil” denildi.

GÜL'ÜN YAVERİ DE GÖZALTINDA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başyaverliğini yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer de “darbe” suçlamasıyla gözaltına alınan askerler arasında yer alıyor.


 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı