ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSU

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSU

Gelecek sonbaharda yapılacak AKP kongresi öncesi partide müthiş bir cadı avı çalışması başladı.

Cuma Hikmet

"Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu yönetiminde 2015 sonbaharında yapılacak 5. Olağan Kongre için hazırlıklara başlayan AKP, olası bir iç muhalefete karşı partinin kapılarını kapatan sıkı önlemler almaya başladı. Parti yönetimi, 2015 seçiminde yaşanacak bir başarısızlık durumunda partiye dönebileceği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ya da ‘paralel yapı’ ile bağlantılı, partide bölünme ve kırılma yaratabilecek kişileri il ve ilçe yönetimlerine ve delege listelerine girmelerini önleme kararı aldı". Emine Kaplan imzası ile Cumhuriyet'te yer alan bu haber AKP'nin 2015 sonbaharın da başına gelebilecek bölünmeye ilişkin ilginç ipuçları veriyor.

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSU

Cumhurbaşkanı olsa bile, mevcut yasalar ile avucunda meclis çoğunluğu olmayan bir şekilde  o koltukta  yargılanma ihtimali yüksek olan Erdoğan'ın masasında ki en önemli konu AKP'nin sonbaharda yapılacak seçimli Genel Kurulu zorluğunu aşmak mecburiyeti.

Bu nedenle Cumhuriyetin haberinde verdiği gibi, sonbahara kadar Davutoğlu Başbakanlık yerine AKP Genel kurulunda partiyi bölmeden ve içine Abdullah Gül ve parelel yapıyı sızdırmadan seçimlere Erdoğan'ın kontrolünde olan bir AKP ile girmek amacına, çalışacak gibi görünüyor. Bu da tam bir sene AKP ve doğuşu kaçınılmaz olan Abdullah Gül liderliğinde yeni AKP "itiş kakışına" şahit olacağız. Çünkü AKP'ye herşeye rağmen çaresizlikten oy veren büyük bir seçmen kitlesinin ve AKP Parti tabanının büyük bir kısmının  sesini çıkarmadığı ama olup bitenlerden duyduğu büyük rahatsızlığın sonucu istediği değişim. AKP'li seçmen Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığında bırakıp AKP'nin ortaya çıkan büyük skandallara bulaşmamış bir yönetimin iş başına gelmesini istiyor. Bu tarifin karşılığı ise Abdullah Gül Liderliğinde yeni bir AKP.

ABDULLAH GÜL CEPHESİ

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı gibi en özen gösterdiği konu AKP'nin bölünmeden kendi yönetimine girmesi. Eğer AKP bir bölünme yaşarsa ne Abdullah Gül ne de Erdoğan bir kez daha iktidar olamayacaklarını biliyor. Bu nedenle "Kol kırılır, yen içinde kalır" siyasetine devam edecekleri kesin görülüyor. Ancak şu aşamada ezelden beri Abdullah Gül ile birlikte hareket eden ve Bülent Arınç ve sayılarının 30 yakın olduğu söylenen milletvekillerinin kapalı kapılar ardında hazırlıklar yaptığı konuşuluyor. Bülent Arınç'ın yeni hükümette görev verilme nedeni için ise, AKP kurultayına kadar "Abdullah Gül çatlağı yaşanma korkusunu önleme amacı" deniliyor. Öte yandan mevcut parti yönetiminin sürekli il teşkilatlarını ve parti örgütlerini Abdullah Gül paralelci şeklinde uyardığı artık dedikodu olmaktan bile çıkmış durumda. Bu organizasyonu Süleyman Soylu yönetiyor.

AKP KURULTAYINDA NASIL BİR SONUÇ ÇIKAR

AKP'ye yakın kaynaklar kurultaydan Erdoğan'ın istemediği bir sonucun çıkmasının şu aşamada pek olanaklı olmadığı konusunda birleşiyorlar. Ancak Abdullah Gül ve destekçilerinin kurultayda engellenmesi AKP'de ciddi bir bölünme nedeni olabilir yorumu yapıyorlar. Abdullah Gül'e yakın bir kaynak; Abdullah Gül'ün Genel başkanlığı engellenirse bu AKP ve Erdoğan için sonun başlangıcına neden olabilir şeklinde yorum yaptı. Öyle görünüyor ki önümüzde ki 1 yıl Türk siyasetinde rüzgarlar çok sıcak esecek.

Kaynak:Haber Kaynağı