ERDOĞAN'IN DIŞ GEZİ İPTALİNE ŞOK YORUMLAR

ERDOĞAN'IN DIŞ GEZİ İPTALİNE ŞOK YORUMLAR

Erdoğan'ın ziyaretini yarıda kesmesinin bir kaç neden üzerine alınmış bir karar olabileceği yönünde yorum yapıyorlar, işte o yorumlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretini 1 gün erken tamamlayarak Türkiye’ye hareket etti. Teammüllere aykırı bir gelişme olan Erdoğan'ın bu kararına neyin etken olduğu bilinemiyor. Diplomatik gözlemciler programlanmış bir seyahatin yarıda kesilmesinin çok önemli nedenleri olması gerektiği üzerinde birleşiyorlar. Demokratik ülkelerin devlet başkanları dış seyahatlerini ülkelerinde meydana gelen büyük olaylar üzerine kesip dönüş yapıyorlar. Erdoğan'ın Reyhanlı patlaması olayında 50 nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesinde bile ABD ziyaretini yarıda bırakmamış görüşmelere devam etmişti.

TÜRKİYE'DE GİZLENEN BİR GELİŞME Mİ OLDU

Meksika’da bulunan Erdoğan buradaki programını iptal ederek, 07:30’da Meksiko Juarez Askeri Havaalanı’ndan Türkiye’ye gelmek üzere ayrıldı. Siyasi kulisleri hareketlendiren bu gelişmenin üzerinden yapılan yorumlarda hayli ilginç. Bazı muhalif siyasetçiler, Erdoğan'ın ziyaretini yarıda kesmesinin bir kaç neden üzerine alınmış bir karar olabileceği yönünde yorum yapıyorlar.

27852404.jpg

SAĞLIK NEDENLERİ Mİ?

Bazıları Erdoğan'ın ziyaretinde basına yansıyan fotoğraflarında yorgun ve sağlıksız göründüğünü ileri sürerek sağlık nedenleri yüzünden programını iptal etmiş olabileceği şeklinde yorum yapıyorlar. Bir başk görüş ise AKP içerisinde meydana gelen ve Erdoğan'ın istemediği sonuçlar doğurabilecek gelişmelerin Meksika ziyaretini yarıda kestirdiğine ilşkin. Bu yorumcular gelişen olayın Hakan Fidan ile ilgisinin bulunabileceği üzerinde birleşiyorlar. Erdoğan ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Fidan'ın adaylık istifasını onaylamadığını belitmişti.

ŞİRKET YEMEĞİNDEN SONRA ANİ KARAR

Meksika'nın başkenti Meksiko'da dün gün boyu resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün de Teotihuacan piramitlerini ziyaret etmesi planlanıyordu. Ancak Erdoğan dün akşam GRUMA Şirketi Başkanı Juan Antonio Gonzalez'in, onuruna verdiği yemeğin ardından, temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye hareket etmeyi yeğledi.

Kaynak:Haber Kaynağı