ERDOĞAN'IN DİPLOMASI SAHTE OLAYINDA İNANILMAZ GELİŞME

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI SAHTE OLAYINDA İNANILMAZ GELİŞME

Marmara Üniversitesi'nin diploma arşivinin, Erdoğan'ın seçildiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın seçilmesinin ardından erişimin engellenmesine yapılan itiraz üzerine arşiv tekrar erişime açılmış. İddialar tekrar ortaya çıkınca sosyal medyada #DiplomasıDaSahte etiketi gündem oldu. Ahmet Altan diploma tartışmalarıyla ilgili, "Siz hiç diploma arşivine “erişimin” yasaklandığı bir ülke duydunuz mu?" ifadelerini kullanırken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sahtekar olmadığından emin olmak istiyoruz" dedi.

Tayyip Erdoğan'ın mezun olduğu iddia edilen Marmara Üniversitesi'nin diploma arşivinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendiği ortaya çıktı.

Ahmet Altan konuyla ilgili, "Siz hiç diploma arşivine “erişimin” mahkeme kararıyla yasaklandığı bir ülke duydunuz mu?" ifadelerini kullandı. Altan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Epeydir cumhurbaşkanının üniversite diploması olup olmadığı tartışılıyor… Diploması yoksa cumhurbaşkanı olamaz biliyorsunuz…

Böyle bir tartışmada ne yapılır? Çıkarılır diploma gösterilir.

Türkiye’de ne yapılıyor?

Cumhurbaşkanının mezun olduğu söylenen üniversitenin “diploma arşivine” erişim “mahkeme kararıyla” yasaklanıyor.

Siz hiç diploma arşivine “erişimin” mahkeme kararıyla yasaklandığı bir ülke duydunuz mu?

Aklını kaybetmemiş bir toplumda bu olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diploması hakkındaki tartışmalar sürerken bir yeni gelişme daha meydana geldi.

Haberdar'da yer alan habere göre, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından erişim engellenmesine yapılan itiraz üzerine ise arşiv tekrar erişime açılmış.

ARŞİVDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DİPLOMASI YOK

Geçtiğimiz günlerde Oda TV'de yayınlanan bir habere göre ise arşivlerde Erdoğan'a ait diplomanın yer almadığı ifade edilmişti.

Haberde, "Marmara Üniversitesi’nin 'bir diplomanın Marmara Üniversitesi tarafından verildiğini doğrulamak' -yani iş başvurusu yaptığınızda sunduğunuz diplomanın gerçek olup olmadığını sorgulanabildiği resmi bir sistem- için kurduğu diploma doğrulama sisteminde Erdoğan’ın mezuniyet bilgileriyle sorgulama yaptığınızda herhangi bir kayıt bulunamıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

 

Demirtaş'tan diploma yorumu: Sahtekar olmadığından emin olmak istiyoruz

“Bir de şu var ki, gerçekten Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğine sahip miydi? Şaibeli. Cumhurbaşkanı iki satır açıklamayla bu tartışmaları bitirebilir. Diploma no şudur, okulu şudur diye. Tatmin edici tek bir açıklama gelmedi.

“Biri de çıkıp demiyor ki, “Ben bunun üniversiteden arkadaşıydım, beraber okuduk” diye, yok. Kendisinin dönem arkadaşlarına sesleniyorum. Deyin ki “Beraber amfiye girdik, beraber yemekhaneye gittik” yok. Hocaları çıksın, desin “Ben buna ders verdim” diye. Bir taneniz de mi fotoğraf çekmediniz bununla?

“Marmara Üniversitesi’nin diploma sorgulama linki mahkeme kararıyla erişime kapatılmış, girip bakamıyorsunuz da. Bir de, ben Cumhurbaşkanı adayıydım, karşımdaki rakip hile mi yaptı, bilmek istiyorum. Çok zor bir şey değil, kayıtlardan bunu çıkarın, kamuoyunda artık tereddüt kalmasın. Sahtekar olmadığından emin olmak istiyoruz. Doğal hakkımız.

mynet