ERDOĞAN'IN DİPLOMASI İLE İLGİLİ ÇOK KONUŞULACAK BELGELER

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI İLE İLGİLİ ÇOK KONUŞULACAK BELGELER

Ortaya çıkan yeni belgeler de "Erdoğan'ın diploması sahte" olduğuna ilşkin iddialar ileri sürülüyor.Marmara Üniversitesi'nin yayınladığı ve Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen diplomada yeni bir çelişki daha ortaya çıktı.

Yeni belgelere göre diplomada dekan olarak ismi yer alan Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel, o tarihte dekan üniversitede dekan değil. Haberdar'dan Ahmet Memiş'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının sahte olup olmadığı yönündeki tartışmalar sürerken, ortaya yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Yeni belgelere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasında dekan olarak ismi geçen Prof.Dr. Ömer Faruk Batırel o tarihte dekan değil.

DİPLOMANIN VERİLDİĞİ 1981 YILINDA İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (İİBF) YOK

Erdoğan'ın diplomasını aldığı belirtilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de 1981 yılında henüz kurulmamış durumda. 1982 yılında kurulan fakültenin ilk dekanı da Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel. Marmara Üniversitesi'nin sitesinde de fakültenin kuruluş tarihi 1982 ve ilk dekanı da Batırel olarak yer alıyor. Buna göre Erdoğan'ın söz konusu fakülteden mezun olması mümkün gözükmüyor.

DİPLOMADA İMZASI VAR

Söz konusu tartışmanın başladığı 2014 yılında Marmara Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Eroğan'a ait olduğunu iddia ettiği bir diploma yayınladı. Şubat 1981 yılında verildiği iddia edilen diplomanın altında ise Dekan olarak da Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in imzası yer alıyordu. 

BATIREL 1981 YILINDA DEKAN DEĞİLDİ

Ancak Marmara Üniversitesi'nin verdiği diplomayı yine Marmara Üniversitesi'nin sitesindeki bilgiler yalanlıyor. Üniversitenin sitesine göre, Prof. Batırel, diplomanın verildiği 1981 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan değildi. Prof. Batırel'in dekanlığı 1982 yılında başlıyor ve 1992 yılına kadar devam ediyor. Yani diploma gerçekse altında dekan bölümünde Prof. Dr. Batırel'in isminin bulunmaması gerekiyor.

İŞTE O DİPLOMAhhrsm5715f848cf57f.jpg

BATIREL'İN ÜNİVERSİTEDEKİ RESMİ ÖZGEÇMİŞİNDEKİ ÜNVANI DA DİPLOMAYI YALANLIYOR

Diplomadaki tarihi yalanlayan bir başka nokta da Batırel'in Marmara üniversitesindeki Profesörlük ünvanının başlangıç tarihinin 1982 yılı olması. Batırel'in özgeçmişinde Batırel 1976-1982 yılları arasında Doç.Dr olarak görülüyor. Erdoğan'a verilen diplomada Prof.Dr. olarak imzası olan Batırel, diplomanın verildiği Şubat 1981 yılında Doç.Dr olarak anılıyor.

Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğu yolundaki ilk iddia Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından ortaya atılmıştı. Halaçoğlu, Erdoğan'ın tahsil durumu ile ilgili bir mezuniyet belgesi yayınlamış ve eğitiminin Cumhurbaşkanı olmaya yetmeyeceğini söylemişti. 

Bunun üzerinde Marmara Üniversitesi de Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen söz konusu diplomayı yayınlamıştı. 


Kaynak Haberdar

Kaynak:Haber Kaynağı