Erdoğan'ın Desteklediği Muhalif İstifa Etti

Erdoğan'ın Desteklediği Muhalif İstifa Etti

. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsüne çıkarmıştı.


ERDOĞAN SEÇİM OTOBÜSÜNE ÇIKARMIŞTI

Çoğu dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanan aşırı dinci paralı militanlardan oluşan Suriye Ulusal Koalisyonu’nda (SUK) ABD, Katar, Suudi Arabistan ve AKP Hükümeti tarafından bir araya getirilip yapıştırılmaya çalıştıkça her seferinde yeniden çatlıyor. SUK'ta yine çatlak oluştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsüne çıkardığı SUK Başkanı Muaz El Hatip, görevinden istifa etti. Hatip, kırmızı çizgilerinin aşılması nedeniyle istifa ettiğini söyledi.
 
Suriye’deki devşirme muhaliflerin İstanbul’da toplanıp geçici hükümet kurmasına karşı çıkan El Hatip, Facebook’taki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini duyurarak, şöyle dedi:
 
"İşler kırmızı çizgilere dayanırsa istifa edeceğim konusunda halka söz vermiş ve Allah'a ahdetmiştim. İşte bugün sözümde durarak görevimden istifa ediyorum. Özgürce çalışmak istiyorum ve bu, resmi kurumların çatısı altında mümkün olmuyor. Bu yüzden istifa ediyorum. Biz makam ve mevkileri, ulaşılacak bir hedef değil, güzel işler yapmak için vesile olarak görüyoruz."
 
Kırmızı çizgilerin neler olduğundan söz etmeyen, ancak müzakere yanlısı olan Hatip, açıklamasında şu ilginç ifadelere yer verdi:
 
"Suriye halkının tüm yaşadıkları, ülkenin altyapısının yıkılması, on binlercesinin gözaltına alınması, yüz binlercesinin göç ettirilmesi ve diğer trajediler halkın kendisini savunması için uluslararası karar alınmasına yetmedi. İtaat edecek birisi ortaya çıkarsa onu desteklerler, itaat etmeyeni ablukayla aç bırakırlar. Biz hiç kimsenin rızasını dilenmeyeceğiz.”
 
“Eğer hakkımızda idam kararı alınmışsa kendimiz istediğimiz gibi ölelim” diyen Hatip, istifasının nedenine ilişkin olarak şunları söyledi:
 
“Özgürlük kapısı açılmıştır ve kapanmayacak. Herkese mesajımız, Suriye'nin kararını sadece Suriyeliler verecektir. Yolumuza, halkımızın özgürlüğü için çalışanlarla beraber devam edeceğiz. Az sabredin ey halkımız, muhakkak ki sabah yakındır. İstifanın sebebi geçici hükümet konusundaki anlaşmazlıktır"

ÇATLAKLAR BİTMİYOR
 
SUK Sözcüsü Velid El Bunni, Hatip'in istifasını doğruladı ve Suriye yönetiminin eli kana bulaşmamış temsilcileriyle müzakere yapılması amacıyla geçici hükümetin kurulmasının bir süre ertelenmesi istediğini, bu kabul edilmeyip İstanbul’da hükümet kurulunca istifa ettiğini bildirdi. Bunni, "İstifanın sebebi geçici hükümet konusundaki anlaşmazlıktır" dedi.
 
SUK basın bürosu yetkilisi Soner Ahmed ise Hatip'in görevinden istifa etmesinin SMDK'dan da istifa ettiği anlamına gelmediğine dikkati çekti.
 
Erdoğan'ın mültecilere hitap ederken seçim otobüsünün üzerine çıkardığı Hatip, Erdoğan'la yan yana olmaktan son derece rahatsız olduğunu gösteren bir görüntü vermişti.