ERDOĞAN'IN DAMADI SAĞLAM YERDEN ADAY OLDU

ERDOĞAN'IN DAMADI SAĞLAM YERDEN ADAY OLDU

Adı 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından internete düşen kayıtlarda öne sürülen iddialar arasında geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Damadı Berat Albayrak Haziran seçimlerinde İstanbul 1 Bölgeden Garanti bir sırada aday oldu.

AK Parti'nin İstanbul'daki milletvekili adayları arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da yer aldı.

RAHAT SEÇİLECEK SIRALARDA ERDOĞAN'A YAKIN İSİMLER

Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak, 1. Bölge 6. sıradan aday oldu. 

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can da, aynı bölgede, listede Berat Albayrak'ın bir üzerinde yer aldı. Can, 1. Bölge 5. sırada yarışacak. 

Eski Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'nın kızkardeşi Ravza Kavakçı Kan da 1. Bölge 9. sırada yer aldı.

1. Bölge'nin ilk sırasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bulunuyor. 

Ermeni asıllı gazeteci-yazar Markar Eseyan da 2. Bölge 12. sıradan aday oldu. AK Parti'nin eski İstanbul İl Başkanı Aziz Babışcu da 2. Bölge 4. sırada yer aldı. 

Gazeteci Mahmut Övür de 3. bölge 14. sırada yarışacak. 

2. Bölge'de listenin başında AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır var. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da 2. sırada yer aldı. 

3. Bölge 1. sırada, AK Parti'nin Zeçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop bulunuyor. 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin seçim şarkısı "Dombra"yı uyarlayıp söyleyen şarkıcı Uğur Işılak da 3. Bölge 9. sırada yer aldı. 

KADIN ADAYLAR

AK Parti'de, 1. Bölge'de 9 kadın aday bulunuyor. 2. Bölge'de 6, 3. Bölge'de de 9 kadın aday yer alıyor.