ERDOĞAN'IN "ÇOK ÖNEMLİ" AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI

ERDOĞAN'IN "ÇOK ÖNEMLİ" AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI

Bu gün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından Erdoğan'ın yapacağı açıklama hayati önem taşıyor.

Erdoğan geçtiğimiz gün, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Sözcü Erdoğan'ın yapacağı çok önemli açıklamaya ilşkin bir analiz haber yayınladı. işte ayrıntılar.

SAAT KAÇTA NE AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu bugün toplanacak. Gözler Bakanlar Kurulu sonrasında yapılacak açıklamalara çevrildi. Açıklamaların yapılacağı saatte CNN Türk ve NTV kanallarını canlı olarak izlemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
 

SAAT 12'DE BAŞLAYACAK AÇIKLAMA  16:00'DAN İTİBAREN BEKLENİYOR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu bugün Ankara'da toplanıyor. Saat 12.00'da Beştepe'de başlayacak olan MGK'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Beştepe'deki toplantının ardından da Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Yaklaşık iki saat sürmesi beklenen toplantıdan sonra ise saat 16:00 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

PEKİ ERDOĞAN NE AÇIKLAYACAK?

Yeni torba yasaya göre; gözaltı süresi uzatılacak, 657 sayılı devlet memurları kanununda ciddi değişikliklere gidilecek. İdam cezasının da gündeme gelmesi bekleniyor.
Kulislere sızan bilgilere göre, “Darbeyle mücadele” torba yasasında yer alacak bazı yasa değişiklikleri şöyle;
-Gözaltı sürelerinin uzatılması- Binlerce kişinin gözaltına alınmasının ardından, bunların sorguları için mevcut yasalardaki gözaltı süreleri yeterli değil. Türk Ceza Kanunu’nda Ceza Muhakemesi kanununda yapılacak bazı değişiklikler yer alacak.
-Devlet memurları kanununda değişiklik- Başarısız darbe girişiminin ardından sadece orduda değil, kamu kurumlarının hemen hepsinde de görevden almalar yaşandı. Görevden alınanların memuriyetlerine son verilmesi, mahkeme kararlarıyla görevlerine iadelerinin engellenmesi için 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapılması planlanıyor.
-İdam cezası konusunda nabız yoklanacak
-İdam cezasının kaldırılması için de muhalefet liderleriyle nabız yoklanacak. TBMM’de gerekli çoğunluk bulunacağına ikna olunursa, idam cezasının geri getirilmesi de söz konusu olabilecek.

SIKIYÖNETİM SÖYLENTİSİ

Ankara kulislerinde alınacak önlemlerden birinin de sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilanı olabileceği konuşuluyor. Ancak AKP’li kaynaklar kendilerinde bu yönde bir bilgi olmadığını ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı