ERDOĞAN'IN BAŞKANLIK HAYALİNE DARBE

ERDOĞAN'IN BAŞKANLIK HAYALİNE DARBE

Son seçimlerde alınan sonuçlara en yakın tahmini gerçekleştiren Gezici Araştırma şirketinden AKP ve Erdoğan'a şok bir araştırma sonucu açıklandı. Şirketin genel Müdürünün "Tehditlere rağmen açıklıyoruz" notu ile twitter hesabından duyurduğu anketin çarpıc

 

Gezici Araştırma'nın 2015 anket sonuçlarına göre ülkede kutuplaşma kaygı verici boyutta. Adalate güven duygusunun zedelendiği görülen araştırmanın sonuçlarına göre Erdoğan'ın 'tek adamlığı' ile ilgili AKP seçmeni bile rahatsız.

ARAŞTIRMA ŞİRKETİNE TEHDİT

2014 Yerel seçim sonuçları Türkiye genelini en yakın tahmin eden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranını % 24 olarak ifade eden tek firma Gezici Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Gezici son anketini açıkladı. 

Ankete göre; önümüzdeki seçimlerde kararsızların oranının yüzde 20 olması bekleniyor. Ankete katılanların çoğu Erdoğan'ın otoriterleşme eğiliminde olduğu sonucuna katkıda bulunuyor. 

Araştırmanın sonuçlarına göre “Erdoğan'ın sert ve tek adam gibi davrandığını düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 35,8 iken “sert ve tek adam üslubu içinde” diyenlerin oranı yüzde 64,2. Toplumdaki kutuplaşma da kutuplaşma da kaygı verici boyutta. Ülkede kutuplaşma olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 70,7 oranında.

AKP'LİLER BİLE BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI

30 Mart yerel seçim sonuçlarını bilen Gezici Araştırma Şirketi'nin anket sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı ilk kez bu kadar düştü. Öte yandan Başkanlık sistemine AKP'ye oy verenlerin yüzde 62'sinin karşı olduğu ortaya çıktı.

foto-galeri-kopru-037.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı