Erdoğan'ın Başdanışmanından Sarraf ve Merkez Bankası açıklaması

Erdoğan'ın Başdanışmanından Sarraf ve Merkez Bankası açıklaması

Ekonomide art arda gelen kötü veriler ve Dolar ve Euro'nun peş peşe rekorlar kırması ardından Erdoğan'ın Ekonomi başdanışmanı Hatice Karahan'dan kritik Merkez bankası açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, Rıza Sarraf hakkındaki dava süreci ve ABD ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bloomberg HT'de bir programa konuk olan Karahan, ABD'deki gelişmeler ve jeopolitik gelişmelerin ciddi dalgalanmaya neden olduğunu ve belirsizliklerin arttığını söyledi.

Sarraf davası ve ABD ile ilişkilerin belirsizliklerde önemli bir rol oynadığını ve bu davadan çıkacak haberlerin önemli olduğunu ifade eden Karahan "Merkez, resmi daha iyi görmek için bekliyor olabilir. Merkez Bankası'na müdahaleye kesinlikle şahit olmadım. Zarrab davasından çıkacak haberler önemli olacak. Merkez'in de Zarrab davasını takip edeceği kanaatindeyim. Bu özünde hukuki bir süreç olsa hiçbir cezanın gelmemesi gerektiğini biliyoruz çünkü Halkbank usulsüzlüğe gitmedi ve uluslararası standartlar çerçevesinde işlem yaptı. İzleyip göreceğiz ama davanın siyasi olarak yorumlanması da negatif etki yaratıyor" dedi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili söylemlerin hırpalayıcı etkisi olduğunu iddia eden Karahan "Merkez'in bağımsız olduğunu ve gerekli gördüğünde sıkılaşma yapması gerektiğini düşünüyorum. Merkez'in gelişmelere bağlı olarak dikkatle gözlemleyeceğini ve buna göre aksiyon alabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler