Erdoğan'ın başdanışmanından Ergenekon itirafı!

Erdoğan'ın başdanışmanından Ergenekon itirafı!

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşe yazısında 'Ergenekon davası, Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır' dedi 

Ankara milletvekili  ve Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Ergenekon davasında alınan kararları “bundan sonrası için anlamlı bir mesaj” olarak yorumladı ve CHP'nin rahatsızlık duymasının “doğal” olduğunu dile getirdi.

"Bu millet, darbelerden de, farklı türdeki müdahale girişimlerinden de bıktı, usandı" değerlendirmesini yapan Akdoğan, “Şu an ceza alanlarla birlikte bütün darbeciler ve darbe girişimcileri milletin vicdanında mahkum olmuştur. Bu dava sembolik açıdan 27 Mayıs’tan, 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan, 27 Nisan’dan süzülüp gelen bir ruhun yargılanmasıdır. Tüm cuntacılardan, darbecilerden, ihtilalcilerden, tüm hukuksuz girişimlerden bu davayla sembolik açıdan hesap sorulmuştur” dedi.

Akdoğan ayrıca toplumsal algının ve kamu vicdanının bu yargılamadan rahatsızlık duymadığını öne sürdü. Fakat duruşmanın güvenlik gerekçesiyle ailelere bile kapatılmasının nedenini açıklayamadı. Oysa "İhbar alındı, güvenlik önlemleri bu yüzden" diye yapılan hukuksuz uygulamaları meşru göstermeye çalışanlar, kamuoyunun bilgilenmemesi için çabalıyor olmasaydı, davayı canlı olarak televizyondan yayınlayabilirlerdi.

İNSANİ DRAMLAR ÖNE SÜRÜLECEKMİŞ!

Yaşanan hukuksuzluk dünyanın gündemindeyken, ortaya çıkan mağduriyetleri "insani dramlar öne sürülecek" diyerek yorumlayan Akdoğan; “Her ceza gibi buradaki cezalar da belli kesimleri üzecek, insani bazı dramlar öne sürülecek. Ama adaletin ve hakkaniyetin tecelli etmesi, yapılan yanlışların kimsenin yanına kar kalmaması her bir ferdin en büyük beklentisidir, toplumsal vicdanın tatmini için büyük bir gerekliliktir” diyen Akdoğan için AKP'nin medyadaki elinin baş sorumlusu yorumları yapılıyor. 

Yalçın Akdoğan'ın AKP'nin medya tarafından korunup kollanması ve gerektiğinde sansür uygulanabilmesi için sarf ettiği bu çabaların yanında bugün Ergenekon'la ilgili yorumları ne kadar objektiftir, tartışılır.