ERDOĞAN'IN BAŞBAKAN ADAYI ATAĞA GEÇTİ

ERDOĞAN'IN BAŞBAKAN ADAYI ATAĞA GEÇTİ

Siyasi kulislerde Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan ve AKP Genel Başkanı olarak düşündüğü Numan Kurtulmuş her konuşmasında din siyasetini elden bırakmıyor

AŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ÖNDER İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Cağaloğlu'ndaki Milli Türk Talebe Birliği'nin Merkezi'nde düzenlenen 53. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

DİNİ MESAJ VERMEK İÇİN HİÇ BİR FIRSATI KAÇIRMIYOR

Kurtulmuş'un adının Erdoğan tarafından Başbakanlık ve AKP Genel Başkanı olarak kulislerde geçmesinden bu yana, kendisine sıcak bakmayan AKP tabanına sürekli dini mesajlar verme çabasında olduğu ileri sürülüyor." Bu nedenle imam hatipler ve cami açılışları, dini dernek toplantılarını kaçırmıyor" denilen Kurtulmuş katıldığı İmam hatip mezunları toplantısında, bu okulları öve öve göklere çıkardı.

SAYI OLARAK BU GÜN ÇOK İYİ BİR NOKTAYA GELDİ

Genel kurulun protokol konuşması kısmında kürsüye çıkan Numan Kurtulmuş, imam hatip okullarının büyük medeniyet mücadelesinin sembol kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, imam hatiplerin sayı olarak bugün çok iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Sayısal olarak gelinen noktanın niteliksel olarak çok daha iyi noktaya çıkarmaları gerektiğini belirten Kurtulmuş, "İmam hatiplerin ilk dönemlerini hatırlayın, sadece bu memlekette cenaze yıkayacak insan yetişmek için onları kurduk zihniyetinden artık çok şükür imam hatipli doktorların, mühendislerin, avukatları, hakimlerin, savcıların bakanları, başbakanların, cumhurbaşkanlarının olduğu bir seviyeye geldik.

ÖNDERİMİZLE TÜRGEVİMİZLE İLİM YAYMA VAKFIMIZLA

Bu milletin başarısıdır. Ancak geldiğimiz noktanın çok daha ilerisine gidebilmek, bu milletin çok daha ileriye gitmesini sağlayabilmek için bir nitelik devrimini gerçekleştirmek zorundayız. ÖNDER'imizle, İlim Yayma Vakfı'mızla, TÜRGEV'imizle diğer bütün kuruluşlarımızla birlikte bu nitelik devrimini yapabilecek bir noktadayız" diye konuştu.

"BU SEMBOL KURULUŞ BİR MİLYONU AŞKIN ÖĞRENCİ KİTLESİNE ULAŞTI"

Konuşmasında tarih boyunca milletlerin kaderinde şahısların önemli rolü olduğunu kaydeden Kurtulmuş, milletlerin bazen tarihsel değişimlerini sembol kurumların üzerinde yapabileceğini ifade etti. Numan Kurtulmuş, "İmam hatip okulları zannedilmesin ki sadece eğitim veren, sadece Kuran- Kerim, hadis, Türkçe, matematik öğreten okullardan ibaret değildir. İmam Hatip okulları bu memleketteki 150 yıllık medeniyet mücadelesinin ete kemiğe bürünmüş olan sembol kuruluşlarının başında gelir. Onun için bu sembol kuruluş, 1 milyonu aşkın bir öğrenci kitlesine ulaştı. Allah'a hamd ederiz, şükrederiz, emeği geçenleri de hayırla yad ederiz " dedi.

"İMAM HATİPLER, TÜRKİYE'DE DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASININ SEMBOLLERİNDEN BİRİ OLDU"

İmam Hatip okullarının Türkiye'de devlet millet kaynaşmasının da sembollerinden biri olduğunun altını çizen Kurtulmuş şöyle konuştu: "Devlet erki ne zaman ki milletin ensesinde boza pişiren bir ceberut zihniyete sahip olduysa, devleti yönetenler milleti değerlerinden uzaklaştırmak için milleti baskı altında tutan bir takım uygulamaların içinde olduysa imam hatiplerin önü tıkandı, kapısına kilitler vuruldu. Hatırlayın, 12 Mart'tan sonra Nihat Erim hükümeti, imam hatipleri ıslah ediyoruz diye imam hatiplerin orta kısmı kapatıldı. Arkasından 28 Şubat. Bütün buralarda görüyoruz ki Türkiye'de ne zaman milletin önü kesiliyorsa o zaman imam hatipler kapanıyor. Türkiye'ye siyasi tarihini incelemek isteyen birisi gelse sadece imam hatiplerin tarihi incelese Türkiye'nin demokrasi tarihini de çıkarabilir. İmam hatiplerin geliştiği ve büyüdüğü dönemler Türkiye'de demokrasinin büyüdüğü ve genişlediği dönemlerdir. İmam hatiplerin büyüdüğü dönemler Türkiye'de millet ve devletin kaynaştığı dönemlerdir, milletin iradesiyle devleti yönettiği dönemlerdir."

Konuşmaların ardından genel kurula tek aday olarak giren Halit Bekiroğlu, Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin yeni genel başkanlığına seçildi.

KAYNAK DHA

Kaynak:Haber Kaynağı