ERDOĞAN'IN ATAMALARI DA HUKUKSUZ

ERDOĞAN'IN ATAMALARI DA HUKUKSUZ

Umut Oran’dan iddia...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçilmesinin ardından halen Başbakan sıfatıyla atama yapmaya devam etmesi ve bunun Resmi Gazete'de yayımlanması üzerine, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Meclis'e sunulan soru önergesinde, ayrıca Resmi Gazete'nin dünkü sayısında Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladıkları bazı atama kararnamelerinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla birlikte yayınlandığı hatırlatılarak, Gül ve ilgili bakanın yanı sıra, cumhurbaşkanı seçildiğine dair kesin sonuçların 15 Ağustos 2014'te açıklanan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başbakan' sıfatıyla imza atması hukuki bir tartışma başlattığı ifadeleri yer aldı.

"BU DURUM ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL MİDİR?"

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, soru önergesinde Resmi Gazete'de 17 Ağustos 2014'te yayımlanan 2014/6713, 2014/1017 ve 2014/1019 sayılı üçlü atama kararnamelerinde Erdoğan'ın “başbakan' sıfatıyla nasıl imza atabildiği sorularak, atama kararnamelerini hazırlayan bakanların yanısıra Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da şu soruları yöneltti:

"Bu atama kararnamelerinde 10.8.2014 tarihinde cumhurbaşkanı seçilmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başbakan' sıfatıyla imzasının bulunmasının gerekçesi nedir? Bu durum Anayasa aykırı değil midir? "Söz konusu atamalar 'Başbakan' sıfatıyla atılan imza nedeniyle hukuken sakat hale gelmiş değil midir?", "Yeni Başbakan belirlenene kadar beklenmeden bu atamaların gerçekleştirilmesini zorunlu kılan ivedi gerekçeler nelerdir?"

Kaynak:Haber Kaynağı