Erdoğan'ın Alimleri Mısır'da Sunnileri Cihad'a Çağırdı

Erdoğan'ın Alimleri Mısır'da Sunnileri Cihad'a Çağırdı

Fatih'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Dünya Ehli Sünnet Alimler Birliği üyesi Hamdi Arslan 3 sayfalık bildiriyi okudu. Arslan, Mısır'da yaşananları yakından takip ettiklerini, Mısır'da binlerce kişinin şehit olduğunu ve yaralandığını söyledi. "Bizler Mısır'daki seçimle gelmiş meşru iktidara karşı yapılan, başkanı görevden uzaklaştıran, meşru anayasayı iptal eden darbeyi barışçı bir şekilde protesto eden masum insanların kanlarının dökülmesini şiddetle kınayıp reddediyoruz ve bunun bir suç olduğunu ilan ediyoruz" dedi. 

"MISIR'IN BÜTÜN EVLATLARINA DİYORUZ Kİ MEYDANLARA VE ALANLARA İNMENİZ ŞER'İ GÖREVİNİZDİR"

Arslan, "Mısır güvenlik güçlerine hatırlatıyoruz, Mısır halkına, evlatlarına, kendi kardeşlerine, Mısır meydanlarında oturma eylemi yapan hür hanımlara karşı kurşun atmak haramdır" dedi. "Zulmü ve diktayı reddeden ve günlerce meydanlarda nöbet tutan Mısır halkını selamlıyoruz ve aziz Mısır'ın bütün evlatlarına diyoruz ki Meydanlara ve alanlara inmeniz şer'i görevinizdir" diyen Arslan şunları söyledi: Böylece siz oralarda zulme ve diktatörlüğe karşı çıkıp nöbet tutan eylemcilere destek vermiş olacaksınız. Darbeciler sizi şiddete ve bütün Mısır'ı tehlikeye sokacak bir döneme çekmek isteseler de eylemin barışçıl özelliğini korumaya dikkat edin. Yoksa özgürlüğünüz ve şerefiniz tehlikededir. Mısır'daki darbeci rejimin işlediği suç, Suriye'deki rejimin suçuna benziyor. Bütün ümmet bilsin ki, bu suçlular gurubu aynı yapıdadır. Bunlar o halklara ait değillerdir, o halkları temsil etmiyorlar. Kendi halklarına karşı işledikleri bu suçlar sırasında o kadar korkak ve adi duruma düşüyorlar ki suçlu siyonizmle ortaklaşa çalışmaktan çekinmiyorlar. Bu rejimler kendi halklarına karşı aslan kesilir, siyonistler karşısında kuzu gibi uslu dururlar. İşte bu yüzden onları ve onlara itaati hangi gerekçe ve iddia altında olursa olsun reddetmek gerekir." 

"İSLAM DÜNYASI'NIN İDARECİLERİNİ BU KORKUNÇ KATLİAMI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

İslam Dünyası'nın idarecilerini katliamı durdurmaya ve harekete geçmeye çağıran Arslan, "Türk Hükümeti'nin akan kanın derhal durdurulması için Arap Birliğine ve uluslararası topluma yaptığı çağrıyı,Mısır topraklarındaki katliamı reddeden Katar'ın tavrını çok önemli buluyoruz. Bütün İslam Milletleri, katliamın durdurulması için bütün güçleriyle bu yönde bir araya gelmelidir. Mısır'daki bu kanlı olayları finans ve başka şekilde destekleyen, darbeci suçlulara arka çıkan yöneticileri de bu batıl ve yanlıştan dönmeye, Mısır halkına zarar vermekten kaçınmaya çağırıyoruz. Mısır'da alevlendirdikleri bu ateşin ilk defa onları yakabileceğini belirtiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ŞEYHUL EZHER'İN TAVRINI TEKRAR KINIYORUZ"

Arslan "İslam ümmetinin alimlerini bu konuda net bir tavır takınmaya çağırıyoruz. Şeyhul Ezher'in tavrını tekrar kınıyoruz. Kendisini açık şer'i hükme dönmeye, zulme uğramış Mısır halkı tarafını tutmaya, katliamcı suçluların fiillerinden dolayı pişmanlık duyduğunu ilan etmeye çağırıyoruz. Genelde İslam Dünyası'ndaki kurumları, özelde Mısır'daki kuruluşları, başta partiler, teşkilatlar ve çeşitli grupları, Mısır halkının beklentileriyle uyumlu olan şerefli bir tavır takınmaya ve darbeyi reddeden, meşruiyeti destekleyen, öldürmeyi, suç işlemeyi, siyasi tutuklamayı kabul etmeyen bir cephe kurmaya çağırıyoruz. Mısır'daki katliamdan duyulan öfkeyi ifade ve Mısır halkına ve barışçı oturma eylemlerine katılanlara destek vermek için, halklarımızın zulme ve diktatörlüğe boyun eğmeyi asla kabul etmeyeceğini ilan etmek üzere bütün İslam Dünyası'nı yarın Cuma günü, bulundukları yerlerdeki meydanlarda ve miting alanlarında gösteri düzenlemeye çağırıyoruz" diye konuştu. 

"BİLDİRİ ARAPÇA DA OKUNDU"

Filistin Diyaspora Alimler Heyeti Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri de bildiriyi Arapça olarak okudu. Öte yandan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Yusuf Karadavi'nin Mısır'da yaşanan olaylara ilişkin önümüzdeki günlerde ilim, fikir ve siyaset çevrelerinin katılımıyla genel bir kongre yapma kararı aldığı açıklandı.

fotoğraflar:dha