Erdoğan'ın açıklamasında Melih Gökçek şifreleri

Erdoğan'ın açıklamasında Melih Gökçek şifreleri

Gündemin en önemli konusu haline gelen AKP'li Melih Gökçek ve 5 belediye başkanının istifası haberi ardından yapılan açıklamalar kafa karıştırdı.

Kanal D'nin canlı yayında AKP toplantısına dayandırdığı "içlerinde Melih Gökçek'in  olduğu 6 belediye başkanından istifa istendi" haberinin ardından AKP karıştı. haberin ardından yapılan açıklamalarda ise Melih Gökçek dahil kimse yok böyle bir şey demedi. Ama kesin bir dille doğrulamada olmadı. İddianın ortaya çıkmasından sonra açıklamalar şu sırayla geldi.

KİMİN SÖYLEDİĞİ DOĞRU

Hükumet sözcüsü bekir Bozdağ konuyla ilgili olarak "Bana sormayın, parti sözcüsüne sorun" dedi. 
AKP Sözcüsü Mahir Ünalise, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek dahil AKP'li 6 belediye başkanının istifasının istendiği iddialarını yalanladı. 

ŞU ANDA YOK AMA OLMAYACAK DEĞİL

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise istifa iddialarına ilişkin, "Şu an yok, olmayacak anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

NELER OLUYOR

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil AKP'li 6 belediye başkanının istifasının istendiği iddiaları hakkında konuştu. İddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Ünal, "Bu iddialar söz konusu değildir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek'e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır'' dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALARIN AYRINTILARI

Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Performans kriteri çalışmaları yürütülüyor. Basında yürütülen istifası istenen belediye başkanlarımızla ilgili herhangi bir çalışma olmamıştır.

TAKVİM YÜRÜTÜYORUZ

Biz 2019'a hazırlanırken hem teşkilatta hem belediyelerde bir takvim yürütüyoruz. Sanırım yılbaşına kadar hem teşkilat hem de belediyelere ilişkin çalışmalar belli bir noktaya gelir. Biz AK Parti olarak 2019'a dönük kamuoyu algısının, kamuoyu araştırmalarının gereği ve kamuoyunun taleplerini dikkate alarak hem yerel yönetimler hem de teşkilat başkanlığımız bu çalışmaları yürütüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Melih Gökçek'e dönük istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.

ERDOĞAN: ŞU AN YOK AMA OLMAYACAK ANLAMINA GELMEZ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise istifa iddialarına ilişkin, "Şu an yok. Olmayacak anlamına gelmez" dedi. AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın " Çalışma var ama iddilar asılsız" anlamına gelen açıklamasının ardından, AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamanın şifrlerini yönetime yakın bir kayna sorduk. İşte ayrıntılar

BU GELİŞMENİN ŞİFRESİ NE ?

Haberartıtürk'ün AKP yönetimine yakın bir kaynaktan edindiği bilgilerde, başta Erdoğan üzere adı geçen 6 belediye başkanının kendiliğinde görevlerini bıraklamaları isteminin doğru olduğu ancak zamanlama konusunda ortaya atılan iddiaların süreci zorlaştırdığı yorumu yapıldı.

Kaynağımız konuya ilgili olarak, yapılan açıklamalar içerisinde Erdoğan'ın "Şu anda yok ama olmayacak anlamına gelmez" açıklamasının sürecin en net ip ucunu verdiği anlamı taşıdığını söyleyerek şunları söyledi. 

"Başta Melih Gökçek olmak üzere adı geçen belediye başkanlarının tıpkı her gün bir yenisi gelen il başkanı istifaları gibi, gençlere yer açmak gerekçesi ile Kadir Topbaş benzeri bir açıklama ile istifa etmeleri bekleniyor. " dedi.

KADİR TOPBAŞ'IN BAŞINA GELEN GÖKÇEK'İ VE DİĞERLERİNİ BEKLİYOR

Sözlerine örnekler vererek sürdüren kaynağımız, "Eğer bu olmazsa ya da direnç gösterilirse Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başka kartları kullanacağı açık görünüyor. Bu kartların ne olabileceğini Kadir Topbaş sürecinde gördük. Söz konusu Belediyelerin meclisleri tamamen Erdoğan'a tabi olarak hareket edeceklerdir." dedi.

KESİN OLAN TEK ŞEY ERDOĞAN'IN NBEKLENTİSİDİR

"Aslında bu iddialar yeni değil biliyorsunuz" diyen AKP'yönetimine yakın kaynak, sözlerine şöyle devam etti. Bu 6 başkan, hatta 6 ile sınırlı değil çok uzun olmayan bir süreç içerisinde tatlılıkla istifa edecek ve açıklamalarında tıpkı Kadir Topbaş gibi "Onurumla gidiyorum" diyecekler. Beklenti bu. 

MELİH GÖKÇEK NE BEKLİYOR

Ancak bu konuda Melih Gökçek'in AKP'nin ilk kuruluş dönemi ve sonrasında zaman zaman yaptığı gibi direnç göstermesi ve diğerlerinden ayrı bir davranış sergilemesi de bekleniyor. Gökçek istifa etmesine çok onere edici bir gerekçe oluşturmak istiyor. Örneğin AKP'de prestijli bir görev. Ama bu beklenti Erdoğan'ın çok hoşlandığı bir gerekçe olmadığından süreç Gökçek açısından sert geçeceğe benziyor.

GÖKÇEK'İN YAPMASI GEREKEN..

Melih Gökeçek Sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli bu konuyailşkin mesajlar gönderiyor ama hiç birine yanıt alamadı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın son açıklaması da bu konuda hemen her şeyi söylüyor. 
Anlaşılması gereken konuyu çok uzatmadan Kadir Topbaş gibi veda ederek ayrılmasıdır. Bu böyle olacaktır " Kaynak sözlerini şöyle sonlandırdı.

"Melih Gökçek ve istifası beklenen metal yorgunu tüm AKP kadroları, Kadir Topbaş'ın istifa açıklamasını izlesinler, onlardan beklenen bu davranışın aynısıdır " dedi

İŞTE KADİR YOPBAŞ'IN İSTİFA GEREKÇESİ

3333-001.jpg

İlgili Haberler