ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ANKETE ŞİRKETİNDEN ŞOK YALANLAMA

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ANKETE ŞİRKETİNDEN ŞOK YALANLAMA

.

 KONDA'DAN ERDOĞAN'A CEVAP: ANKET YAYINLAMADIK


KONDA Genel Müdürü'nden Başbakan Erdoğan'ın "KONDA''nın Anketi" dediği kamuoyu araştırmasına ilginç bir açıklama geldi: 2011'den beri anket açıklamadık. Başbakan Erdoğan'a Haber Türk muhabirinin sorduğu, anketlerde durumunuz nedir, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %17 görünüyorsunuz, Abdullah Gül ise % 47'lerde" seklinde soruya karşılık, Erdoğan'ın, cebinden çıkardığı bir kağıda bakarak," KONDA anketi öyle demiyor, hangisine inanalım ."şeklinde ki açıklamasına Konda genele Müdürün'den yalanlama yanıtı geldi. 

KONDA'YA AİT DEMİŞTİ


Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. O gün yapılan basın toplantısında Habertürk muhabiri Zaman Gazetesi'nde yayınlanan AKP'nin yüzde 36'larda olduğu anketi sormuştu.
Başbakan Erdoğan da cebinden anket çıkarmış, bu anketin KONDA'ya ait olduğunu söylemiş ve oylarının yüzde 47'ler civarında olduğunu belirtmişti.

HİÇ BİRİSİ BİZİM AÇIKLAMAMIZ DEĞİLDİR

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır CNN Türk'te yaptığı açıklamada "KONDA'nın 2011'den beri açıkladığı herhangi bir anket yoktur. 26 aydır ortalıkta dolaşan anket rakamlarının hiçbirisi KONDA açıklaması değildir" dedi.

Söz konusu yalanlamaya ilişkin her iki haber videosunuda izleminize sunuyoruz. İlk videoda Başbakan Erdoğan'ın Konda anketi açıklamasına dair yaptığı basın toplantısı ve muhabirin sorusu üzerine verdiği yanıtı bulacaksınız. Altında ki videoda ise Konda'nın bu haber üzerine CNN Türk'e yaptığı açıklamayı. Siz karar verin kim yalan söylüyor.



Kaynak:Haber Kaynağı