ERDOĞAN'IN "30 AĞUSTOS RESEPSİYONU" MESAJI

ERDOĞAN'IN "30 AĞUSTOS RESEPSİYONU" MESAJI

Şehit Yüzbaşı'nın Yarbay Ağabeyinin isyanını Türk Ordusunun Erdoğan'dan rahatsızlığı olarak yorumladı .

Dün İngilizlerin ünlü Times Gazetesinde yer alan bir haberde "Türk Silahlı Kuvvetleri Erdoğan'ı eleştirdi" başlıklı haber Avrupa'da büyük bir yankı uyandırdı. Türk medyası Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri ardından beklediği başarıyı bulamayınca uygulamaya aldığı "İktidarı elde tutma" planlarına sesiz kalınca, dış basın konuyu ele aldı. Şehit Yüzbaşı'nın Yarbay Ağabeyinin isyanını Türk Ordusunun Erdoğan'dan rahatsızlığı olarak yorumladı .

TÜRK ORDUSUNDAN ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ. TIKLAYINIZ

Öte yandan Erdoğan gelen şehitler yüzünden halka yasaklanan 30 Ağustos kutlamasını,  gelmeyi kabul eden 1800 kişiyi davet ederek sarayında gerçekleştirdi. Kulislerde yapılan yorumlara göre Erdoğan "Duruma hakimim" mesajı vermek için 30 Ağustos'u değerlendirmek istemişti. Yine yorumlara göre son günlerde sosyal medyada sıkça konuşulan ve dış basındada yer bulan "Ordu Erdoğan'dan rahatsız" söylemlerinide bitirecek bir organizsyon için 30 Ağustos kutlaması icad edilmişti.

ŞAŞASI ANLATA ANLATA BİTMEDİ

31076318.jpg

Erdoğan'ın kendisine yakın medya kuruluşlarında şaşası anlatıla anlatıla bitirelemeyen, sosyal medya ve muhalif medya da ise alay konusu edilen 30 Ağustos resepsinun ayrıntıları, gazetecileronline sitesinde ise önemli bir noktaya işaret edilerek haberleştirilmişti.İşte Erdoğan'ın "Türk Ordusuna hakimim, başkamutan benim" mesajı taşıyan resepsiyonundan ayrıntılar

4.5 G KOMEDİSİ

erdogan_3350.jpg

Konuşmalarında, muhaliflere tepeden bakan, aşağılayan, hakaret eden, böcek gibi ezmeye çalışan; herşeyi bildiğini sanan, öyle ki; 4G ihalesine bile müdahale ederek “4.5G” diye bir ucubenin ortaya çıkmasına neden olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, televizyoncuymuş gibi sunuculuk yapmaya kalkışınca canlı yayında rezil oldu.

SALTANAT RESEPSİYONU

cumhurbaskanligi-kulliyesi-nde-30-agustos-zaf-7645758_x_o.jpg

Erdoğan, dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kara Saray’ın bahçesinde tam bir saltanat resepsiyonu verdi. Resepsiyona tam bin 800 kişi davet edildi. Resepsiyona CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP lideri Selahattin Demirtaş katılmadı. Erdoğan’ın ayrımcı, kinci, kutuplaştırıcı, nefret yaratan; Suriye'yi kan gölüne döndüren, Türkiye'yi dünyada yalnız bırakan politikaları nedeniyle muhalif sanatçılardan, aydınlardan, sivil toplum örgütlerinden de katılan olmadı. Toplumun yarısının temsil edilmediği kutlamada, AKP’liler ve saltanat sarayı çevreleri kendi kendilerine bayram yaptı.

O KADAR ÇOK KİŞİ ÇAĞIRDI Kİ KUTLAMA KABULÜ MÜMKÜN OLAMADI

ilk-resepsiyon-765x510.jpg

Her Zafer Bayramı’nda, cumhurbaşkanı, bayram nedeniyle tek tek davetlilerin kutlamalarını kabul ederdi. İlk kez bu bayramda kutlamaları kabul bölümü yapılamadı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, davetli sayısının abartıldıkça abartılması, bin 800 kişinin tek tek elini sıkmasının günler alacak olması nedeniyle kutlamaları kabul edemedi. 

İktidar medyası ve merkez medyanın “İlklerin resepsiyonu” diye şişirdikçe şişirmeye çalıştığı resepsiyonda güya o ilklerden birinde büyük bir fiyasko yaşandı. 

NEREDEYSE BAYRAM KUTLAMAYI BİLE UNUTACAKTI

Fiyaskonun yaşandığı uygulama Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yurt dışında görev yapan birlikleriyle canlı bağlantılar oldu. Erdoğan konuşmasının ardından şov yapmak için sunuculuğa soyundu. Heyecandan yüzü kızaran Erdoğan bayram heyecanını yurt dışında görev yapan askerlerle paylaşacaklarını belirterek, “Şimdi kendileriyle bağlantıyı kuruyoruz” dedi. 

TEKLEDİ,KIZARDI, BOZARDI KAĞITLAR İMDADINA YETİŞTİ

Önce Demircioğlu ile irtibatı kuracaklarını sözlerine ekleyen Erdoğan, tekledi, kızardı, bozardı, bir süre ne diyeceğini bilemedi. Önündeki kağıtlara baktı, sonra toparlayarak, “Ömer Albayım nasılsınız” diye sordu. Erdoğan’ın teklemesi yüzünden Demircioğlu da bir an diyeceğini şaşırdı, sonra o da toparladı ve kendisini tanıtarak “Sağ olun” yanıtını verdi. Sonraki diyalogta da teklemeler oldu. Albayla doğru dürüst konuşmayı beceremeyen Erdoğan çareyi önündeki metnine sarılmakta buldu. Erdoğan metinde yazılanları tekrarlayarak askerlerin bayramını kutladı.

BOSNA HERSEK UNUTULMADI

Erdoğan, Demircioğlu’nun ardından Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Çok Uluslu Kabul, Türk Motorlu Piyade Bölüğü Emniyeti personeli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmühan Temiz, Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Jandarma Uzman Çavuş Nevzat Irmak, TCG Gemlik Fırkateyni Kaptanı Tuğamiral Ayhan Bay, Akçakale Gülünce Hudut Karakolu’nda bulunan nöbetçi er Harun Yazıcı ve Konya 3. Ana Jet Üssü’nden Albay Hakan Dinç ile görüştü. Erdoğan, askerlere “Dünya barışına önemli bir katkı sağlıyorsunuz” diye seslendi.

Kaynak:Haber Kaynağı