ERDOĞAN'I YENİDEN GEZİ KORKUSU SARDI

ERDOĞAN'I YENİDEN GEZİ KORKUSU SARDI

Taksim meydanı Gezi Parkı'na ağaçları keserek yapılacak proje yüzünden yaşanan halk direnişini biber gazı ve çok sayıda gencin öldürülmesi ile bastıran Erdoğan o günlerin korkusunu Artvin direnişinde yeniden hatırladı. İşte söyledikleri

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 37. Ensar Vakfı Genel Kurul toplantısında ilk kez Cerattepe'den söz etti.

ERDOĞAN'IN GEZİ KİNİ

Gezi olaylarıyla sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bakın şimdi bir de, Artvin'de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse, bunlar da Yavru Gezicilerdir. Bunu böyle biliniz" dedi.

"ZANNETMEYİNKİ TÜRKİYE PLANLANDI"

Kendisini dinleyenlerden son 3 yıl içinde olanları gözlerinin önüne getirip düşünmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce İstanbul'da Gezi olayları denilen, park bahanesiyle başlatılan ve çok ince planlanmış bir provokasyonla karşımıza çıktılar. Zannetmeyin ki bu İstanbul'da planlandı. Zannetmeyin ki bu, Türkiye'de planlandı. Hayır, içerisi, dışarısı bu işi beraber planladılar. Ve birçok yerlerde bunu gördük. O kadar enteresan ki, yurtdışı seyahatlerimizde bunun ipuçlarını bulduk. Nereden planlandı bunlar? Bunu gördük. Şimdi bakın, şimdi bir de Artvin'de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da, Yavru Gezicilerdir. Bunu böyle biliniz. Yavru Geziciler" diye konuştu.

"ALIŞTIKLARINI BULAMADILAR"

Artvin'deki Cerattepe eylemlerine eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar Artvin'de alıştıklarını bulamadılar. Rize'de bulamadılar. Trabzon'da bulamadılar. Ordu'da bulamadılar. Giresun'da bulamadılar. Samsun'da bulamadılar. Şimdi çılgına döndüler. Ne yapacağız? Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar. Şunu unutmayın, hak her zaman galiptir. Görünüşte üç beş ağacın kesilmesine karşı çıkmak için o başlatılan eylemlerde öylesine bir çevre tahribatına kendileri yol açtı ki, ne ifade ettiler? Çıktılar, yürüyüşlerde şunu söylediler;' Yahu hala anlamıyor musunuz mesele ağaç değil' diyerek bunu ifade ettiler. Milletimizle birlikte sergilediğimiz kararlı duruş sayesinde, bu provokasyon amacına ulaşmadan, hızını kesti" diye konuştu.

MECLİS KÜRSÜSÜNÜ KİRLETTİLER

Dün gece TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bazı milletvekillerinin kendisiyle ilgili iftiralarda bulunduklarını söyleyen Erdoğan, " Bölücü terör örgütünün kölesi haline dönüşmüş bir partinin mensupları, yine şahsıma dil uzattılar" dedi. Erdoğan, " Aslında ben Parlamentoda değilim. Neden böyle, her oturumda Cumhurbaşkanına saldırırlar, anlamakta zorlanıyorum. Bu kişiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin inşasından başlayıp, şahsımın bilmem 3 Milyar Dolar parası olduğu iftirasına varan bir takım hezeyanlarla meclis kürsüsünü kirletmişlerdir" diye konuştu.

"O ALÇAĞA DİYORUMKİ"

Arkadaşlarının gereken cevapları anında verdiğini söyleyen Erdoğan, " Buradan bu büyük iftirayı atan o alçak veya alçaklara diyorum ki; hukukta bir kaide var. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bir defa yasal haklarım saklıdır. Siz bir defa bunu ispatlamakla mükellefsiniz" şeklinde konuştu.

PARLAMENTO GEREĞİNİ YAPMALI

Terör örgütü yandaşlarının halkta hiçbir karşılığının kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha fezleke çağrısı yaptı. Erdoğan, " Artık parlamento milletin beklentilerine cevap vermeli. Fezlekeleri yürürlüğe koymak suretiyle bunların sığındıkları dokunulmazlığın gereği yapılmalı" dedi.

İŞTE ORDU İŞTE KOMUTAN SLOGANINA MÜDAHALE

Salonu dolduran gençlerin attığı, " İşte ordu, işte komutan" sloganına müdahale eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu sloganlar yanlış anlamalara neden olur. Bizim güçlü bir ordumuz var. Şu anda cehennem deresinde teröristlere neler çektirdiğini görüyorsunuz. Sizler zamanı geldiğinde silahlı kuvvetler içinde yer aldınız, bizlerde yer aldık. bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ERBAKAN'I ANDI...

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı ölümünün 5. yıldönümünde anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Hocamızı hayırla yad etmek istiyorum. Ömrünü bu milletin manevi değerlerine sahip çıkmaya adamış bir dava adamıydı. Onun hayatı zorlu bir hayattı. Her geçen gün rahmetli hocamızın ülkemize verdiği hizmeti çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

Solandakiler bu sözler üzerine, "Mücahit Erbakan" sloganları attı.

DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ SÖZÜ

"Başbakanlığım döneminde bir konuşmamda, 'dindar nesil yetiştireceğiz' dedim. Birileri çılgına döndü" diyen Erdoğan, "Bir başbakan böyle konuşamaz dediler. Niye konuşamayacağımı ben de anlamadım. Ben bir Başbakan olarak hedefimi böyle belirlemişim. Ama bu demek değil ki, bu ülkede dinsiz olanlara hizmet vermeyeceğiz. Biz bu ülkede dindarımıza da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmeti önerdik. Bize hakaret edenlere de hizmetimizi verdik" diye konuştu.

İMAM HATİPLERE PROFESÖR YÖNETİCİ İSTEĞİ

"Bugün bir şeyi ısrarla söyleyeceğim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı İmam hatip okullarına akademisyen yöneticiler görevlendirilmesi fikrini dile getirdi. Erdoğan, " Proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesör, doçentlerimiz acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı ? Nereden çıktı bu diyebilirsiniz ? Geçmişte bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum. Hadi bakalım. Bazı profesörlerimiz çıksın 'ben varım' desin" diye konuştu..

PARALEL İHANET ÇETESİ

'Paralel devlet yapılanması'yla ilgili eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ihanet çetesi, güvenlik ve yargı içinde yuvalanmış. Emirlerini amirlerinden değil, Pensilvanya'dan alıyorlardı. Bunların bu girişimi, ümmeti parçalama girişimidir. Babayı anneden, yavrularını babadan, anneden ayırdılar. Öyleyse buna karşı duruşumuz çok dik olmalı. Hepsinden öte, bölücü terör örgütüyle bunları yan yana görmek, bunları sırt sırta görmek. Aslında bu işin nereye gittiğinin en açık ifadesidir. Bölücü terör örgütüyle bunları sırt sırta gördüğüm zaman gerçekten kahroldum. Geziciler, paralelciler ve bölücüler bize karşı ortak bir mücadele yürütüyorlar. Bir araya gelmesi mümkün olmayan kesimler aynı hedefe ateş ediyorlar" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı