Erdoğan'ı seven psikoloğa görünsün

Erdoğan'ı seven psikoloğa görünsün

CHP'li Gülseren Onanç: Erdoğan'ı seven psikoloğa görünsün


Yeni CHP söylemiyle parti ekibine giren Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'tan tepki çekecek açıklamalar... 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın, dün Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajında Başbakan Erdoğan ve AK Parti ile ilgili kullandığı ifadeler tepki çekti.

Gazetenin 'Yüz yüze Pazartesi ' sayfasında yayınlanan Cansu Çamlıbel imzalı röportajda, Gülseren Onanç, halkın beklediği lider tipiyle ilgili soruya şaşırtan bir cevap verdi.

"DİKTATÖRE DUYULAN GÜVENİ PSİKOLOGLAR İNCELEMELİ"


"Halk gerçekten de bağıran, yumruğunu vuran lider mi seviyor?" sorusuna Onanç "Bazı kitleler seviyor ne yazık ki. Şu anda Erdoğan'ın yüksek popülaritesi var. Bir diktatöre duyulan bu bağlılığın sosyologlar, antropologlar, psikologlar tarafından incelenmesi gereğine inanıyorum. " diye cevap verdi.

"AGRESİF ERDOĞAN'A KARŞI AGRESİF KILIÇDAROĞLU İSTENİYOR, AMA.."

Onanç, Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu karşılaştırmasıyla ilgili olarak da "Ben aslında Kemal Bey’in getirdiği rüzgarla CHP'ye gelmiş birisiyim. O olmasaydı partide olmazdım. Kimisi beni bundan dolayı eleştiriyor, ‘Bir partiye ideolojisi için gidilir’ diyorlar. Evet, ama aynı zamanda bir partiye toplumda bir şeyleri değiştirmek için de girilir. Ben CHP'de değişimi Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden gerçekleştirebileceğimize inandığım için geldim. Kemal Bey her türlü eleştiriye çok açık, demokrat bir lider, benim getirdiğim eleştirileri çok açık yüreklilikle dinler ve değerlendirir. Bunun çok değerli olduğuna inanıyorum. Ayrıca vatandaştan bazen ‘evet vursun yumruğunu masaya’ gibi geri bildirimler alıyoruz. Halkın belli bir kısmı agresif bir Tayyip Erdoğan’a karşı o da çıkıp masaya vursun istiyor. Bunu hayretle izleyip toplum olarak bir şiddet sarmalına, bir akıl tutulmasına kapıldığımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.